Zadnji komentari

Mladen Pavković: Srbi opet stavljaju četnički grb na svoje majice. Sramota.

Pin It

Srbija na dresove vraća 4 S, mijenjaju i boju garniture... | 24sata

Na dresove nogometne reprezentacije Srbije ponovno se vraća grb s četiri ćirilična slova S. Tako je odlučio Nogometni savez ove države, pa će njihovi reprezentativci s takvim dresovima prvi put istrčati na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Riječ je o grbu, odnosno akronimu kojeg je u svakoj prigodi isticao i ratni zločinac Slobodan Milošević, čak i kad je 1989.  održao čuveni govor na Gazimestanu. Četiri ćirilična slova S  nalazila su se i na ratnim zrakoplovima Vojske Republike Srbije, s kojima su ubijali i nevine civile od Vukovara do Škabrnje. Srpski četnici nosili su ovu oznaku i na svojim ratnim odorama u vrijeme velikosrpske agresije, pa je stoga začuđujuće da zasad s tim u svezi nema javnog protesta s hrvatske strane. Kad bi se kojim slučajem na nekom natjecanju sastale reprezentacije Hrvatske i Srbije bilo bi nezamislivo da igramo protiv onih koji s ponosom nose četiri S, simbol ubijanja, mučenja i zla na ovim prostorima.

Dakle, tražimo da hrvatske državne institucijeodmah upute protest Republici Srbiji i da se zatraži da se akronim SSSS ne pojavljuje  na međunarodnim i drugim  natjecanjima, jer bi to isto tako bilo da su recimo Nijemci nakon II. svjetskog rata nastupali s majicama na kojima je bio Hitlerov grb!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)