Zadnji komentari

U Varaždinu uručena prestižna pjesnička nagrada „Zvonimir Golob“

Pin It

Dvorana Gradske knjižnice i čitaonice „Metel  Ožegović“ u Varaždinu bila je prema da primi sve one koji su željeli biti nazočni svečanoj dodjeli tradicionalnog priznanja za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“, a koji natječaj  organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Priznanje je, u ime sedmočlanog Prosudbenog suda,  ovogodišnjoj, dobitnici Mirjani Kolarek Karakaš za pjesmu „Život je suza na licu osmijeha“ uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91.  

-Veoma sam sretna i zadovoljna. Godinama pišem i objavljujem, a dosad sam izdala i dvije zbirke pjesma, dok će mi uskoro izaći i treća. Inače, na ovom natječaju, koliko sam pratila, priznanja su uglavnom osvajali poznati i priznati autori, a ovo je dokaz da i manje afirmirani pjesnici mogu se popeti na tron- rekla je Kolarek-Karakaš.

Na ovogodišnji natječaj  svoje radove je poslalo 237 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i drugih zemalja, pa je stoga Prosudbeni sud poglavito pohvalio i  desetak drugih pjesnika. 

U prigodnom programu još su sudjelovali i novinar-publicist Aleksandar Grabarić, prošlogodišnja dobitnica priznanja Zdenka Čavić, ravnatelj Knjižnice Mario Šoštarić te u glazbenom programu članovi „Lada“ Anita Huđek i Alan Kanski, dok je prikazan i glazbeni video spot Nina Goloba „Varaždin u sutonu“, što je zapravo i „himna“ Grada Varaždina na riječi Mirjane Kolarek Karakaš. 

Inače, bilo je to i podsjećanje na velikog hrvatskog književnika Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače 1927. – Zagreb, 1. lipnja 1977.)., po kojem u njegovu rodnom gradu,  baš zahvaljujući ovoj udruzi,nosi naziv i jedna ulica.

UHBDR91.