Zadnji komentari

Prof dr Josip Jurčević u Bujici: “Da je Hrvatska vojska ’95. ušla u Banja Luku, Dodik danas ne bi bio kod Putina, a tzv. Republika Srpska ne bi ni postojala!“

Pin It

KOMENTAR DAVORA DIJANOVIĆA: - Kao što je pozdrav 'Slava Ukrajini danas prihvaćen u svijetu, tako bi i 'ZDS' bio prihvaćen da Hrvatska graniči s Rusijom – pa bi ga koristio i briselac Plenković!

Iznenadni posjet Milorada Dodika, šefa genocidne tvorevine tzv. RS,Putinu u Kazanju, u studiju Bujici Z1 televizije komentirao je dr. Josip Jurčević, profesor suvremene povijesti i Koordinator odbora DP-a, a uživo iz Bjelovara u emisiji je sudjelovao i politički analitičar - Davor Dijanović. 

Jurčević i Dijanović zaključili su da u fokusu hrvatskih problema nikako ne bi trebao biti samo Milorad Dodik, već ponajprije – kako su ih nazvali - veleizdajnici iz zrinjevačkog legla, koje su godinama i po ukusu duboke države, kadrovirali osobni liječnik Milke Planinc - Mate Granić i zloglasni oznaš - Budo Lončar. Svojim štetnim djelovanjem, širenju “Srpskog sveta“ doprinijeli su njihovi “gojenci“ poput  Zorana Milanovića, Kolinde Grabar Kitarović, Andreju Plenkoviću i Gordana Grlića Radmana...

Zrinjevački mališani sastajali su se proteklih godina i davali politički legitimitet notornom Dodiku, a neki od njih bili su dijelom tzv. Porfirijevog zagrebačkog kružoka - jer ne treba zanemariti ni ulogu SPC-a u agresivnim politikama koje podrazumijeva “Srpski svet“, a koju je profesor Jurčević nazvao “terorističkom organizacijom“ baš kao i kijevske vlasti filijalu Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini.

Dodikov i Vučićev “srpski svet“ agresivne pretenzije iskazuje ne samo prema Hrvatskoj, već i prema Crnoj Gori, Kosovu – te posebice Bosni i Hercegovini - gdje su se u službu banjalučkog satrapa stavili bivši lijevi predsjednik Hrvatske - Ivo Josipović i aktualni - Zoran Milanović, ali i njegovi lažno desni sateliti u Hrvatskom državnom saboru - poput Nine Raspudića, za kojeg je profesor u Bujici konstatirao da je “zadnja karika piramide na čijem je vrhu beogradski udbaš Stanko Čolak“... Jurčević je kao dva kraka iste hobotnice u BiH spomenuo Dragana Čovića i Ivu Lučića. Premijerski kandidat Mosta, po mišljenju Josipa Jurčevića, pripada, Lučićevom, točnije - HDZ-ovom klanu.