Zadnji komentari

Razgovor Nikole Kneza (Hrvatski filmski institut iz Texasa) sa Mladenom Pavkovićem

Pin It

Mladen Pavković Hrvatski je novinar i publicist, aktivan u braniteljskim udrugama. Zoomirat će mo njegov rad od 90tih kada je početkom Domovinskog rata bio inicijator i organizator brojnih ratnih izložbi, tribina, likovnih kolonija, radio-emisija. Sudjelovao je pri objavi i izradi ratnih promidžbenih plakata. 

Bio je glavni i odgovorni urednik raznih listova: "Magnum" (1990–1991), prvi vojni list u RH, "Gardist" (1991–1993), "Podravski tjednik" (1992), list Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zagreb "Za dom" (1993–1994), "Hrvatski književni list" (1994– 999), kojeg je obnovio s književnikom Zlatkom Tomičićem.

Zahvaljujući njemu dosad je u Koprivnici, Kninu, Vukovaru, Varaždinu i drugdje podignuto tridesetak spomen - obilježja i križeva poginulim Hrvatskim braniteljima.

Priređivač je brojnih knjiga, izdanja, akcija i izložbi s tematikom rata. Na njegovu inicijativu, a u suradnji s više udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dodijeljeno je priznanje “Junak Hrvatskog Domovinskog rata”.

Dvanaest godina bio je predsjednikom Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), a trenutno je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91)