Zadnji komentari

Republika uzvraća udarac imperiji (dezertera i neradnika)

Pin It

VANĐELIĆ f book

Poznati poduzetnik i nositelj spomenice Domovinskog rata na izrazito kulturan način prozvao je dva dezertera i neradnika. Damir Vanđelić, predsjednik stranke Republika,  na svom Facebook profilu objavio je priopćenje/komentar o sadašnjem Premijeru i Predsjedniku uz zanimljivo vizualno iskazivanje koji sugerira kako obojica nemaju niti jednog dana u Obrani RH niti na poslu u realnom sektoru;

“Plenković i Milanović su izašli iz istog ureda Mate Granića u Ministarstvu vanjskih poslova i danas o trošku poreznih obveznika obojica vode političku kampanju, vozaju se i časte na vaš račun, daju loš primjer mladima kako se obraćati u javnom prostoru (narikača, jazavac…), a gaze Ustav i institucije”, napisao je Vanđelić.

Javnost se sječa njegove principijelne ostavke …

Damir Vanđelić jedan od najistaknutijih menadžera u Hrvatskoj. Bio je član uprave Adris grupe, predsjednik nadzornog odbora INA-e, predsjednik Savjeta HANFA-e, ali i član Vijeća za domovinsku sigurnost.

Rođen je 1968. u Zagrebu, gdje 1992. završava Fakultet strojarstva i brodogradnje – FSB, kao jedan od boljih studenata. Tijekom studija primio je i rektorovu nagradu. MBA titulu stječe na University of Liverpool 2008. godine. Kao apsolvent, 1991. mobiliziran je u Hrvatsku vojsku -HV i poslan na ratište. Agresorske snage zarobile su ga u Hrvatskoj Kostajnici gdje je bio dio skupine koja se odbila predati i do posljednjeg trena branila položaje na brdu Djed iznad Kostajnice. Nakon toga je najprije odveden u Kukuruzare, a zatim u zloglasni logor u Glini.

U glinskom logoru Vanđelić je proveo točno 173 dana, bio je podvrgnut zlostavljanju, tukli su ga i mučili, bio je sustavno ponižavan kao i većina zarobljenika. Razmijenjen je među posljednjima, tek u petom pokušaju, Nositelj je Spomenice Domovinskog rata 1990.-1991.

“U zarobljeništvu sam upoznao neke ljude koji me čvrstinom svoga karaktera motiviraju i dandanas. To su moji heroji. Jedan je vojni policajac, drugi električar, a treći akademski slikar. Ti su me ljudi motivirali svojom snagom i vjerom u ljubav, u domovinu, u Boga”.

U svemu je bio do sada uporan i dosljedan. Takav će izgleda biti i u politici.

priznajem.hr