Zadnji komentari

Migrantske bande haraju Švedskom

Pin It

Neredi u švedskom migrantskom naselju nakon paljenja Kurana (FOTO/VIDEO) |  Info | Svijet

Kriminalne bande jedan su od najvećih problema u Švedskoj. Sve češće se na ulicama čuju eksplozije, a po tome je ova skandinavska zemlja sada odmah iza Meksika. Najnoviji slučaj stravičnog ubojstva ponovno je digao na noge političare zazivaju rat protiv kriminalnih skupina koje većinom čine imigranti ili njihovi potomci.

Skupina mladih gangstera prošlog je tjedna ustrijelila muškarca pred njegovim 12-godišnjim sinom. Muškarac u 40-ima i njegov sin vozili su bicikle prema lokalnom bazenu u Skärholmenu, južnom Stockholmu, kada su se suočili sa skupinom mladih. Uslijedila je svađa, a oca je jedan od mladića usred bijela dana upucao u glavu. P

Ne moramo baš sve društvene eksperimente iskušati na svojoj koži. Ne moramo biti budale koje uče na svojim greškama. Društveni eksperimenti, doduše ne u laboratorijskim...

Prema Expressenu, banda je prijetila muškarcu i njegovom sinu, zbog čega je zaštitnički nastrojeni otac zamolio sina da se drži podalje dok se on vraćao bandi i sukobio s njima.

“Ne znam jesu li išta rekli o njegovu sinu, je li se zato okrenuo. To više nije važno”, rekla je sestra žrtve za švedski tabloid, prenosi Remix.

Švedski demokrati: Vrijeme je za objavu punog rata

0vaj neobjašnjiv napad doveo je porast aktivnosti kriminalnih skupina u prvi plan političkog diskursa u zemlji.

Švedska je posljednjih godina doživjela rekordan broj eksplozija i pucnjava, što je u korelaciji s dramatičnim porastom aktivnosti kriminalnih skupina prvenstveno u njezinim većim gradovima. Mnogim kriminalnim skupinama dominiraju strani državljani koji regrutiraju švedske maloljetnike za obavljanje visokorizičnih poslova, uključujući poslove s drogom i napade na suparničke skupine.

U rujnu prošle godine Ardavan Khoshnood, vodeći kriminolog na Sveučilištu Malmö, opisao je Švedsku kao europsku prijestolnicu eksplozija. Napomenuo je da se Švedska sada nalazi odmah iza Meksika koji prednjački kao zemlja koja trenutno nije u ratu, a koja je doživjela najviše bombardiranja na svom teritoriju.

Prema policijskim statistikama, prošle godine prijavljene su 363 pucnjave s 53 smrtna ishoda. Ukupno je zabilježeno 149 bombaških napada, prenosi Barrons.

Migrantsko nasilje u EU sve više raste. Pokazuju to podaci njemačke policije, kao i nedavni nasilni obračuni bandi u Švedskoj…

Čelnik Švedskih demokrata, nacionalističke desne stranke, Jimmie Åkesson, koji trenutno podupire švedsku vladu desnog centra, pozvao je na objavu “rata sveobuhvatnih razmjera” kriminalnim skupinama.

“Dvanaestogodišnjak vidi kako mu je otac upucan u glavu zato što se suprotstavio razbojničkoj bandi. Politički, ja i Švedski demokrati spremni smo učiniti gotovo sve kako bismo osigurali da se ono što se dogodilo u Skärholmenu više ne ponovi,” napisao je na X-u.

“Međunarodne konvencije, stare rasprave o socio-ekonomskim čimbenicima ili glupe priče o centrima za prevenciju kriminala trebaju odmah otići u smeće. Nije dovoljno ponavljati floskule, vrijeme je da Švedska objavi puni rat protiv svakog pojedinca u tim kriminalnim skupinama“, zaključio je.

Premijer posjetio mjesto ubojstva

Švedski premijer Ulf Kristersson i čelnica opozicije Magdalena Andersson posjetili su predgrađe Skarholmen južno od glavnog grada u četvrtak navečer.

“Zločin koji prijeti sustavu s kojim se naša zemlja sada suočava ima brutalne posljedice za cijelo naše slobodno i otvoreno društvo”, napisao je Kristersson u objavi na Instagramu u četvrtak.

“Ljudima s nasilnim namjerama ne smije se dopustiti da zastrašuju poštene građane na šutnju.”

narod.hr