Zadnji komentari

Dabro: Prioriteti Ministarstva su prehrambena samodostatnost i administrativno rasterećenje

Pin It

IMAMO DOKUMENTE Prava istina o tome gdje je i kako Josip Dabro završio  školovanje!

Na aktualnom satu u Hrvatskom saboru zastupnik DP-a Krešimir Čabaj postavio je pitanje ministru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipu Dabri vezano za poteskoće u radu Agencije za plaćanja u poljoprivredi. 

Krešimir Čabaj: ''Obilaskom terena i prema informacijama koje dobivamo od poljoprivrednika, saznali smo da postoji određeni strah. Čini mi se da je došlo do zastoja u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi. Trebamo li strahovati za isplate našim poljoprivrednicima i jesu li im sredstva osigurana?''.

Josip Dabro: ''Povećanjem administracije i kontrola došlo je do određenog čepa u samoj administraciji Agencije. No, naši poljoprivrednici ne trebaju strahovati. Rok za isplatu potpora je 30. lipanj i sve će biti isplaćeno u roku''.

''Bitno je poslati poruku našim poljoprivrednim proizvođačima da ćemo težiti tome da potpore budu isplaćivane na vrijeme. Teren traži da se potpore isplaćuju onda kada se obavljaju određene djelatnosti u poljoprivredi, a to je puno ranije nego sada. Kako ćemo to riješiti? Ministarstvo poljoprivrede je krenulo u izmjenu strateškog nacionalnog plana u poljoprivredi jer želimo relaksirati administraciju i pomoći našim poljoprivrednim proizvođačima na način da ćemo smanjiti kontrole tako da budu u okviru europskih regulativa''.

''Ministarstvo poljoprivrede će reorganizacijom strateškog poljoprivrednog plana relaksirati administraciju i sve ono što su naši poljoprivrednici proživljavali do sada te će im biti na usluzi. U planu nam je i izrada dodatnih potpora koje će povećati poljoprivrednu proizvodnju te ćemo težiti ka većoj samodostatnosti. Vjerujem da ćemo imati rezultate i da će naši poljoprivrednici i ribari biti zadovoljni radom Vlade i Ministarstvom poljoprivrede''.

#Domovinskipokret