Zadnji komentari

E kad bi nam Bog dao....

Pin It

Mario Maks Slaviček: U oči me ubode natpis na hrvatskoj kući - Вуковар је  Србија! – narod.hr

E kad bi nam Bog dao pa se ponašanje i igra hrvatske nogometne reprezentacije preslika na političke opcije i vlast u Hrvatskoj.

Zamislite samo...

Počinje sjednica sabora i svi prvo ruku na grudi, pa zapjevaju Lijepa naša ili Lijepa li si. A nakon toga se poput naših igrača prekriže,pomole bogu i krenu na posao....

Kad bi nam Bog dragi dao da navijači budu jedinstveni u biranju kao u navijanju, pa baš tako sa srcem biraju samo one koji se bore za Domovinu i vrijednosti koje nam život znače.

Kad bi milostivi Bog dao da nam se premijer ponaša,promišlja  i vlada kao izbornik Zlatko Dalić, da na predsjednik sabora bude slika i prilika Luke Modrića a saborski zastupnici poput Joa Šimunića, i drugih nam reprezentativaca.

Jer kad malo bolje pogledate riječ REPREZENTACIJA govori o tome kako nas netko predstavlja kao narod,državu i naciju. A naši nogometaši to čine, u pravom smislu te riječi. Za razliku od političara...

Kad bi političari grlili zastavu poput poput Šime Vrsaljka, kad bi Bog dao.

I naši nogometaši igraju za različite klubove, nose različite dresove čak se i sučeljavaju i međusobno bore u svojim klubovima a opet kad rade u interesu Hrvatske, kad predstavljaju Hrvatsku Državu, Hrvatski rod i Hrvatski Dom dišu kao jedan...Zašto to ne mogu političari ?

Naši nogometaši za razliku od politčara koji su hrvatsku dali sebi, Naši nogometaši daju sebe za Hrvatsku i Hrvate. Kao jedan se bore protiv svih prepreka, nedaća i protivnika ostavljajući po strani interese i želje klubova u kojima rade pojedinačni, driblajući i nadmudrujući  protivnike Hrvatske.

E kad bi nam Bog kao narodu dao mudrosti i snage kritizirati i tražiti rezultate od političara kako to činimo prema našoj Hrvatskoj reprezentciji...

Kako god igrali, koji god rezultat postigli na travnjaku Hrvatska nogometna vrtsta je daleko bolji ambasador Hrvatske od bilo kojeg politički postavljenog ambasadora. 

Umije,može i zna ujediniti srca Hrvata i Hrvatica širom svijeta, pa čak i drugih nogometnih nacija.

Vatreniji je promotor vjere, zajedništva sloge, stege, reda i rada od bilo kojeg ministarstva i političkih platformi...

Čine to i uspjevaju u tome jer misle na Hrvatsku i Hrvatski narod, tražeći ono što njih  i sve nas Hrvatice i Hrvate spaja razdvaja. 

I zato molim dragoga Boga neka im poda snage, vjere  prilike kako bi bili nagrađeni za svoj trud.

Jer nas je Hrvata malo

A svega što vrijedi Bog je stvorio malo. Kako zlata tako i Hrvata.

Stoga pozdravljam sve Vas dobri moji ljudi Hrvatice i Hrvati  gdje god bili iz naše veličanstvene N.D.H

Nogometne Države Hrvatske

                                    BOGU VJERNI – ZA DOM SPREMNI !

U ime

Hrvatskog Vojničkog Reda

  ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček

     emeritus miles