Zadnji komentari

Tomašević nabavlja skupe Audije za Holding, a prosvjedovao je kad je to činio Bandić

Pin It

Gradski zastupnik SDP-a Renato Petek otkrio je javnosti kako je gradonačelnik Tomašević za upravu Holdinga ugovorio dnevni najam skupocjenih Audi limuzina. Prije četiri godine, Tomašević je zbog toga prosvjedovao protiv pokojnog gradonačelnika Bandića.

U obranu stranačkog kolege uključile su se Sandra Benčić i Ivana Kekin. Uprava Holdinga mogla je dobiti višu klasu, no dobila je nižu, tvrde gradonačelnikove kolegice iz Možemo.

Petek: Tomašević nabavlja luksuzne crne Audije, a prije četiri godine zbog toga prozivao Bandića

U podužoj objavi na Facebooku i kraćoj na X-u, Petek je prozvao Tomaševića za licemjerje. Na X-u je napisao: „Tomašević je oštro kritizirao Bandića kad je nabavljao Audije za Upravu Holdinga, a sad je napravio isto, počastio ih Audijima s bogatom opremom. Kritizirao je i što se ne kupuju vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, a on u 3 g. nije kupio niti jedno“. O postupku i uvjetima nabave Petek je postavio pitanje i gradonačelniku i Holdingu. Odgovor, tvrdi, nije dobio. Međutim, u obranu gradonačelnika uskočile su stranačke kolegice Sandra Benčić i Ivana Kekin. „Obećali su iz Možemo da neće uzimati luksuzne Audije kao službena vozila – ipak su ih nabavili!“, zaključuje Petek.

Tomašević još nije odgovorio, no Benčić i Kekin jesu

Petek je Tomaševiću i Holdingu uputio pitanje koliko košta dnevni najam 200-tinjak vozila za Holding i tko vozi luksuzne Audije? Na to pitanje preko medija su mu odgovorile Benčić i Kekin. Koordinatorica stranke Možemo Benčić odbacila je Petekove navode. „On nije na ti sa činjenicama, na to smo navikli“, komentirala je Benčić. Tvrdi da automobili za upravu nisu luksuzni, odnosno da pripadaju nižoj klasi. Dodala je i kako Uprava Holdinga raspisuje natječaj, a ne stranka Možemo.

Međutim, Holding je javna tvrtka koju nadzire grad, čiji gradonačelnik dolazi iz Možemo. Kekin je na N1 televiziji branila Tomaševića argumentom kako se on ne vozi u Audiju A6, već u Toyoti Corolli. Dobar dio priče je „fake news“, rekla je Kekin te dodala kako je A4 niža klasa od A6.

Ista tvrtka po istom principu potpisala ugovor s Tomaševićem, po višoj cijeni!

Prije četiri godine Tomašević je u prosvjedu protiv Bandića pred Holding donio igračke automobila. Sklapanje posla sa splitskom tvrtkom „Viator“ ocijenio je pogodovanjem. Dnevni najam vozila smatrao je preskupim i neisplativim načinom najma. Četiri godine kasnije Tomašević je preko iste tvrtke nabavio nova vozila za Holding. Također po principu dnevnog najma, objašnjava Petek. Splitska rent-a-car tvrtka Viator za ovaj posao s Gradom Zagrebom dobit će oko 3 milijuna eura. Prije četiri godine kada je prosvjedovao s igračkom Audija Tomaševiću je bila sporna cijena od oko 2,5 milijuna eura. Također se radilo o dnevnom najmu. Ukupno će Grad na 200 automobila u dvije godine potrošiti 5 milijuna eura.

Zastupnik Petek otkriva kako su mu činjenice o nabavci skupih limuzina otkrili „zviždači“ iz Grada. U objavi otprije nekoliko dana napisao je: „Saznajem od vrijednih zviždača da je Tomašević upravu Zagrebačkog Holdinga, poslije financijskih gubitaka ostvarenih prošle godine (kad se financijski rezultat umanji za subvencije Vlade RH za plin), počastio s novim crnim dizel/benzin limuzinama marke Audi s bogatim paketom opreme, dok se obećani zaokret na skromnija i hibridna koristi za niže rangirane zaposlenike“. Prozvao je Tomaševića za licemjerje i nesposobnost u vođenju grada. Optužio ga je i za nanošenje višemilijunskih šteta gradu kroz propuste u povlačenju europskog novca.

narod.hr