Zadnji komentari

Urbani desničar: Humane komšije

Pin It

Novogodišnje slavlje je po tradiciji proteklo mirno i dostojanstveno. Uz petarde, potoke alkohola i bockanje noževima i razbijenim bocama. “Zbodeni” su uglavnom slavili po klubovima gdje se slušaju “cajke”. Iliti đevojke sa plastičnim sisama, koje kriče kao da rađaju blizance. Taj fenomen ni dan danas ne razumijem. Pored Olivera, Miše, Thompsona… slušati četničko zavijanje? 

Isto kao što ne shvaćam stotine mladih, koji vikendom idu na provod u smrdiju. Vjerujem da je tamo jeftinije jer su komšije siromašnije ali opet….Slaviti kod nekoga tko te je klao, a sutra bi to isto ponovio dok si rekao šargarepa? Samo je jedan valjeni razlog za odlazak u istočnu vukojebinu. C4 povezan sa satom, koji tiho otkucava ponoć.

Kako lako zaboravljamo neke stvari, to nije normalno. Razumijem starije ljude kad postanu senilni, ali u čemu je naš problem? Jesu li nam toliko isprali mozak, da ćemo jednoga dana i agresiju maknuti negdje u podsvijest? Možda ja pogrešno razmišljam, ali za mene ne postoje NI OPROST, NI ZABORAV. Nikada.

Udarna tema u regiJonu, je momak iz Splita zvani Matej. Za Novu godinu je otišao u Beograd i tamo jednostavno “evaporisao”. Jasno je da svaka normalna osoba želi da sve dobro završi, i da se momak živ i zdrav vrati doma. Međutim, jedna stvar bode oči. Genocidne komšije preko noći postadoše: humane, dobrodušne i pune samilosti. Ruku bi “bre da odseku”, samo da nam pomognu. Čekaj malo. Je li se ovdje radi o potrazi za nestalim ili o rehabilitaciji četnika? Pitanje? Bi li isti tretman imao i Mate iz ImoCkog, da mu se nešto slično dogodilo? Ај донт тинк со… 

Zbog slučaja “Nole“, srpska mornarička flota “Momčilo Bajagić-Bajaga” se sprema za napad na Australiju. Meleoni čamaca kreću sa Ade Ciganlije u borbu protiv klokana, koala i klasnog neprijatelja. Tamošnja globalistička vlast im poručuje, da nema ništa od bitke dok ne prime svih 46 “boostera”. Opširnije u slijedećem broju “Politikinog zabavnika”.

Tko zna što nam ova godina nosi? Nadam se da će biti razloga za optimizam. A čeka nas i znameniti datum: 22.2.2022. Koristeći svoje nadnaravne moći, sa sigurnošću tvrdim da će taj dan biti Utorak. Za ostalo se još ništa ne zna. Svjetsko nogometno prvenstvo ima važnu ulogu u duhovnom životu Hrvata. Sjetimo se samo Rusije, ponosa i suza radosnica. Ne pamtim da sam onako bio sretan, odkad je tito krepo. Ove godine se po prvi put igra u zimu, tako da je sve moguće. Možda uslijed klimatskih promjena “zaveje sneg i zaduva košava”, pa sve bude odgođeno? Jer igra se u nesvrstanom Kataru, gdje su zimske radosti svakodnevna pojava. Tko ne vjeruje neka pita Gretu i gretenčiće.

Kršćani su u 2021. godine bili najprogonjenija vjerska skupina na svijetu. Čudi me to? Čak 416 MILIJUNA ih živi u zemljama gdje su građani drugoga reda. Svakodnevno su podvrgnuti: torturi, poniženju, kažnjavanju, omalovažavanju… Koliko je država primilo te jadne ljude? Niti jedna! Zašto? Zato što vode monoton život. Uglavnom vrijedno rade, brinu o obitelji, idu u Crkvu, poštuju zakone…Kome to danas treba?

Njih nitko organizirano ne šalje u pohod na Europu, niti im uplaćuje novac na Visa kartice i kupuje nove mobitele. Lakše je primiti diplomirane džihad ratnike koji uglavnom dolaze solo. Bez hanuma. Jer im je reklo da u Europi ima koka na bacanje. Isto tako im je rečeno da se ne obaziru na zakone, jer je Šerijatsko pravo model uspješnoga društva. Fino ih pustiš ih da te malo koljuckaju, siluju sve što diše, i zoljama utišavaju Crkvena zvona. Rezultat? Natalitetom i terorizmom te svedu na status nacionalne manjine. I to u TVOJOJ zemlji. “I Soroš sit i mudžahedini na broju”, rekla bi Hanka Paldum. Kažu da multikulturalizam nema alternativu? Osim normalnog života…

Prošli put zaboravih pitati za jednoga tipa, koji se iznenada pojavio. A pojma nemam tko je? Kao mali sam išao na vjeronauk i bio redovan u Crkvi. Kršten sam, pričešćen i krizman. Ali me nitko nije učio o liku pod imenom Orašar? Sjećam se samo jaslica, Isusa, Josipa, Marije i Tri Mudraca. A Orašar? Je li dječak uopće ulazio u igru ili je sjedio na klupi za pričuve? Cilj je jasan. Guranje Božićne tradicije u drugi plan i njegova potpuna komercijalizacija. Sve se svodi na poklone, hranu i piće, kao da je u pitanju običan rođendan. U načelu se i radi o rođendanu, ali ne bilo kakvom. Slavimo rođenje Isusa Krista, sina Božjeg a tu materijalizmu nema mjesta.

Ako ovo ludilo jednoga dana prođe, interesira me jedna stvar. Hoće li itko naći za shodno uputiti ispriku ljudima, koji se iz ovoga ili onoga razloga nisu cijepili? Prvenstveno mislim na udarne medije, koji nas redovito časte prekrasnim atributima. Idioti, teoretičari zavjere, zatucani desničari, sebičnjaci zbog kojih drugi umiru…. Dalje ne ću, jer je spisak malo duži. Osobno se ne osjećam pogođenim jer se uglavnom radi o lijevim medijima. A njih ne pratim. Jer je prava istina za 180 stupnjeva drugačija. Da imam love, uzeo bih odvjetnika i tužio ih. Ali kao ni većina ostalih, to zadovoljstvo ne mogu priuštiti. A da podnesemo zajedničku tužbu? Nije u pitanju novac, nego princip. Možemo se odmah obvezati da će sva sredstva od možebitne odštete, biti uplaćena nekoj fondaciji za liječenje djece. Gledajući s druge strane, dobro smo i prošli. Jer bi nas u bravarovo doba, jednostavno pojeo mrak.

Nisam optimist i ne mislim kako se ludilu bliži kraj. Ali im ne dam gušta. Njihov cilj je od početka jasan. Konstantno držati ljude u strahu i od muhe praviti slona. Uzmimo za primjer nestašni omikron. Svi pišu o broju zaraženih, kako se virus brzo širi i bolnicama koje (po tko zna koji put) “pucaju po šavovima”. Ali rijetko tko spominje simptome. Zašto? Jer su izuzetno blagi i po svjedočenju onih koji su preboljeli ovu beštiju, liče na običnu prehladu. Davno smo zaključili da prepirke nemaju nikakav učinak. Zato ih i dalje trebamo podjebavati humorom. Tek tada plaćenici popizde, a ne mogu nam ništa. Jer algoritam za sarkazam još nisu izmislili.

Svaki dan nas bombardiraju vijestima kako je netko od poznatih pozitivan na koronu. Koga boli Stazić za takve stvari? I ja sam neki dan kihnuo (i to dva puta) ali nije bilo u novinama. Znam da nisam poznat, ali sam u najmanju ruku očekivao naslov: “Ničim izazvan, Zvonko kihnuo!” A ispod ide tekst: “Žena i djeca na aparatima. Otvorili su širom prozore i zaključali se u ormar, dok virus ne napusti objekAt.”

Interesantno je da najrazvijenije zemlje, imaju najrigoroznije mjere. Zašto? Jer su prve odbacile sve istinske vrijednosti i postale ovisne o tehnologiji. Debili se čak dragovoljno nude za implantaciju čipa ispod kože. Lakše je, kažu. Jer tko će nosati novčanike i torbice sa osobnim dokumentima i karticama? Stvarno zajeban problem. Kada bi psihopate iz Davosa odlučile da Papua Novu Gvineja mora imati 70% cijepljenih, rezultat bi bio malo drugačiji. Papuanci bi stožer bacili na gradela, a “ugledni” znanstvenici bi završili ispod saća. Uz krumpire, kapulu, pomidore i ružmarin.

Pisati o zbivanjima u BiH postaje besmisleno. Vazda prijete nekim ratom ali ništa od toga ne će biti. Rješenje je samo jedno. Dati Hrvatima 3. entitet. Istoga momenta bi nestalo 90% problema. Priče kako bi TREĆI pomogao stvaranju islamske države u srcu Europe, više ne piju vode. Jer ako odbijemo zapadnu Hercegovinu, džamahirija je već odavno zaživjela na tim prostorima. Iluzije i prodavanje magle o nekoj “građanskoj” BiH koje dolaze iz Sarajeva, treba ignorirati. Kako bi po njihovom konceptu izgledala ta graDŽanska? 95% muslimana i 5% podobnih “katolika i pravoslavaca” (zvanih daiđe) , koji bi služili za ukras.

Sve se više mladih pod utjecajem propagande, okreće komunizmu. Pretežito na zapadu. Kod nas je ipak malo bolje, jer su im roditelji dočarali sve blagodati socijalističkog samoupravljanja. Osim onih 30%. Njima ni Svevišnji ne može pomoći. Koliko moraš biti glup da bi pokušao ostvariti nešto, što je u praksi svaki put propalo. Bez iznimke. Nikada nisam pročitao Kapital ali vjerujem da na papiru sve to izgleda divno i krasno. Ali u praksi jednostavno ne funkcionira. Onaj tko uporno ponavlja iste greške i iz njih ne izvlači nikakvu pouku, nije ništa drugo nego dobar komad diplomirane budaletine.

Ovaj put ne ću reći da su glupi kao “ona stvar”. Jer čak i ona ima glavu za razmišljanje. Usporedio bih ih sa vodećim ljudima Splita. Gradonačelnik je klasični orjunaš a zamjenik mu je četnik od glave do pete. I to “made in Kragujevac”. A ne znaš koji je gluplji? Jasno je da su izbori bili namješteni, ali netko je i za ovu živinu glasovao. Kao i u Zagrebu. To je već tragedija. Vrlo poštovani Generale Drinjanine, vraati see…!

Odgovorno tvrdim da su konzervativci duplo pametniji od progresivne stoke sitnog zuba. Bez obzira na stupanj obrazovanja. Prisiljeni su se služiti isključivo zdravim razumom, logikom i argumentima, jer je kompletna propagandna mašinerija na strani ovih drugih. Nažalost to još uvijek nije dovoljno, ali će osvanuti i taj dan. Jer osobe sa kvocijentom inteligencije manjim od broja Kiki bombona u kesici, nemaju dug rok trajanja.

Ostajte mi u miru jaganjci Božji, a ja idem probati naći odgovor na vječito pitanje:

“Što je prije bilo, prvi ili drugi srpski ustanak?”

“ZA DOMOVINU SPREMNI”

Urbani desničar