Zadnji komentari

Vladimir Dananić: Globalistička pseudoznanost

Pin It

U današnjem „Večernjaku“ (nedjelja 28.6.2020.) uočio sam veliki članak o novom velikom sudaraču što ga namjeravaju izgraditi u CERN-u. Sama po sebi, vijest može biti zanimljiva samo pobornicima nekakve tobožnje fundamentalne fizike. Ali, vijest je bila najmanje to--znanstvena vijest--nego je bila upravo politički pamflet u kojem se takozvana fundamentalna znanost izkorištava u političke svrhe.

Konkretno, u tom članku se izvrgavaju ruglu svi suverenisti, zato što, tobože, taj novi sudarač predstavlja i stvara novu globalnu kulturu u kojoj nekakvim „ognjištarima“ nema mjesta.

Nevjerojatno je da nam se 2020. gadine pred očima događa upravo ista stvar koja je prije stotinjak godina bila izkušana u SSSR-u, i koja je neslavno propala, uz velike i grozne ljudske žrtve.

Nekakvi „znanstvenici“ nam poručuju da moramo biti kuš, jer oni sve znaju, jer oni imaju sveznajuću i svemoćnu ideologiju koja prkosi čak i prirodnim zakonima. Nevjerojatna je količina arogancije i gluposti s kojima nas „zabavljaju“ kojekakvi pseudoznanstvenici, koji su u službi globalističkih zlotvora i kriminalaca svakojake vrste.

Da ne bi sve ostalo kao zgražanje nad glupošću i zloćom koju nam  serviraju režimski mediji i njihovi pseudoznanstvenici, za ovu priliku navest ću neke neprijeporne činjenice iz svijeta fundamentalne fizike. 

Već više od pola stoljeća u fundamentalnoj fizici nema novih stvari, odnosno fundamentalnih odkrića. To ne smijemo brkati s  neprijepornim tehnoložkim naprjedkom, zato što je taj naprjedak ostvaren sa znanjima koja su stečena još 30.-tih godina prošloga stoljeća i prije, odkrićem kvantne mehanike. Sve što današnja tehnologija poznaje i ima, ostvareno je tada. Dalje je samo razvoj na istu temu. Nakon toga, 60.-tih i 70.-tih godina počele su „cvjetati“ teorije koje nisu imale nikakvu, ama baš nikakvu eksperimentalnu podlogu, a nemaju ni danas. Objavljeno je na desetke tisuća znanstveniha radova, bezbroj teorijskih modela, bezbroj predviđanja o svemu i svačemu, bezbroj „lijepih“ teorija, bezbroj doktorata i bezbroj znanstveničkih karijera ostvareno je na nečemu što je trebao potvrditi sadašnji sudarač u CERN-u, a nije ih potvrdio.

Da budem sasvim jasan, u zadnjih petdesetak godina NITI JEDNO, doslovce NITI JEDNO predviđanje koje su iznijeli kojekakvi „znanstvenici“ nije potvrđeno u eksperimentima sa sadašnjim vrlo skupim strojem koji radi u CERN-u. I, kakav je odgovor „znanstvenika“ na tu činjenicu? Njihov je odgovor taj da im treba još veći stroj, višestruko skuplji od sadašnjeg, koji će tobože potvrditi te njihove glupe i bezvrijedne teorije.

Umjesto da ih netko pozove na red, pa ih zapita u što je svijet uložio milijarde eura u zadnjih tridesetak godina, događa se upravo to da će svijet uložiti i višestruko veće svote u nešto što  nikome nije potrebno i ne služi ničemu osim onima koji se vole kititi nekakvim svojim nepostojećim znanstvenim „dostignućima“.

Ali, svi ti ljudi koji se diče svojim sudjelovanjem u CERN-u, zapravo su doslovce poštivatelji i obožavatelji poganskog boga Šive, čija je skupa i razkošna statua postavljena pred sam ulaz u CERN. Da, ti „znanstvenici“ redovito obavljaju svoja „bogoslužja“ u samom središtu tog „sudaračkog kompleksa“--plešu i previjaju se redovito pred svojim lažnim bogom, a svijet plaća sve to milijardama eura. A sada bi trebao izdvojiti i višestruko veće svote da bi kojekakvi „znanstvenici“ razvijali nepostojeću „globalnu kulturu“, na štetu sviju onih, a takvih je većina, koji imaju i vole svoju domovinu i zavičaj.

Svojedobno, prije četrdesetak godina, američki Kongres je bio odlučivao o zahtjevu da se ulože milijarde dolara u izgradnju sudarača, koji je poslije izgrađen u CERN-u. Amerikanci su bili zaključili da im to nije potrbno, pa od novoga sudarača u SAD-u nije bilo ništa. Prepustili su to „zadovoljstvo“ glupim Europljanima, od kojih smo dobili takozvani „Higgsov bozon“, koji ništa bitno ne objašnjava i nije koristan ni za što.I bezbroj neostvarenih i jako skupih obećanja, za koje sada traže daleko veće svote. Eto, to je istina o fundamentalnoj fizici. Glavno je da se „znanstvenici“ mogu glupirati pred statuom svoga lažnoga boga Šive.

No, nije takvo žalostno stanje samo što se tiče fizike. Upravo imamo priliku gledati kojekakve Đikiće, koji nam obećavaju, već  desetljećima, lijekove protiv strašnih bolesti, a od toga svega  nema ničega. Nisu u stanju izaći na kraj ni s jednim virusom, bio on izmišljen ili stvaran. Sve što od tih „znanstvenika“ doznajemo je uputa da moramo prati ruke. To je valjda zato što su ti  „znanstvenici“ duhovni, možda i tjelesni potomci onih  „znanstvenika“ koji su svojedobno svojega kolegu, Ignaza Semmelweisa (koji je zaista odkrio da bi kirurzi treba prati svoje ruke ako ne žele ubiti svojega pacijenta) zatukli, a prije toga su ga bili izvrgnuli ruglu, u stilu da je Ignaz nekakav luđak koji svugdje vidi nekakva nevidljiva sitna stvorenja koja mogu ubiti svakog čovjeka. 

Ali ništa zato--glavno je da potomci te „znanstveničke“ loze, koja ubija čak i svoje kolege, vjerno služe globalističkim zlotvorima. 

A ja ću, kao i uvijek, na pravi čovječanski i „ognjištarski“  način završiti svoj uradak lijepim pozdravom:

Za dom, spremni! 

Vladimir Dananić