Zadnji komentari

Vladimir Dananić: „Dok je pelca, bit će i brnjice”, pjevaju naši stožeraši

Pin It

Kraj svijeta sigurno ne će izgledati tako da će Bruce Willis otići na nekakav asteriod, ili komet, i tamo bušiti nekakve rupe, da bi spasio svijet. Ili će po svemiru sabirati nekakvo kamenje iz utrobe nekakvog plavog ženskog stvora s nekakvim cijevima na sebi i po sebi.

Hollywoodske bedastoće mogu biti zabavne, ali samo pod uvjetom izključenja inteligencije tijekom gledanja. Čini mi se da nas je i Morgan Freeman barem jednom spašavao, nije li?

Uglavnom, „spasitelja” imamo napretek. Nemamo se čega bojati dok ima Hollywooda.

Red je da se osvrnemo i na naše „spasitelje”. Oni muku muče s onima koji se ne žele cijepiti, pa skviče i prijete, mole i zaklinju, tule i plaču i škrguću preostalim nepokvarenim zubima, ne bi li tako još koga pridobili za „iglu spasenja”. A još veći problem od toga su im brnjice, koje žele nataknuti svima u svakoj situaciji. U tome su im najveća smetnja antibrnjičari, koji su opasniji i od antipelceraša. Ipak, u cijeloj toj svojoj „znanosti” nisu se udostojili osvrnuti na zakonsku obvezu provođenja obdukcije, pa se „žrtve korone” množe k'o gljive poslije kiše. „Znanstvenik” Božinović već se je toliko izvještio u medicinskim naukama da samim pogledom izdaleka može nedvojbeno ustanoviti da je određeni pokojnik otišao s ovoga svijeta zbog korone, a ostalim stožerašima više nije potreban ni pogled izdaleka. Oni već unaprijed znaju koliko će biti „žrtava korone”.

Kakva obdukcija, kakvi bakrači. Sve je to nepotrebno pred budnim očima i bistrim umovima naših stožeraša. Brnjičarizam i pelcerizam „spasonosne” su ideologije. Te dvije sestrinske ideologije nerazdvojne su k'o sijamske blizankinje. Tako su srasle da ih ni naši navrliji i svjetski poznati kirurzi ne mogu razdvojiti. „Dok je pelca, bit će i brnjice”, pjevaju naši stožeraši.

Dobri su oni ljudi. Dobri barem za ludnicu.

„Za dom, spremni!” 

Vladimir Dananić