Zadnji komentari

Sedam mitova i kleveta protiv Domovinskog pokreta

Pin It

Može biti slika sljedećeg: 13 ljudi, odijelo i cesta

- MIT 1. DP ĆE KOALIRATI S PUPOVCEM

Naprotiv, borba protiv Pupovčeve vlade je među našim prvim prioritetima. DP jedini dosljedno i ustrajno ukazuje na apsolutno neprihvatljivost svake vlade u kojoj ključnu većinu drže mandati manjinaca. Zato što je svaka takva vlada nelegitimna.

Štoviše, DP je i nastao na temelju opiranja reinstalaciji srpske politike za vrijeme Milanovićeve i Plenkovićeve vlade, počevši od Vukovara. 

- MIT 2. DP ĆE KOALIRATI SA SDP-om

To baš nikada, jer je SDP programski i ideološki DP-u neprihvatljiv, jer je to stranka koja se nikada nije ogradila od Komunističke partije, čije ostatke imena i sada nosi u svom nazivu. Takve teze plasiraju oni  koji su bili spremni sastaviti vladu s SDP-om, ali ih je Milanović izigrao. 

- MIT 3. DOMOVINSKI POKRET REZERVNI JE GLAS ZA HDZ

Dobro je primijetiti da ove optužbe dolaze od onih koji su već dva puta sklopili koaliciju s tim istim HDZ-om. No još je zanimljivije da su odbili naš poziv da s nama naprave koaliciju kako bi sami povećali izglede da možda i sami formiramo vlast ili barem postavljamo uvjete svima ostalima. Razbijanje i opstruiranje stvaranja jedine moguće snažne domoljubne koalicije nije ništa drugo nego upravo osnaživanje vladajućih dinastija.

- MIT 4. DP JE STRANKA KOJA ĆE POGODVATI TAJKUNU VUJNOVCU 

Jeste li primijetili kako je tajkun Vujnovac svoje superiorno poslovno carstvo razvio za vrijeme i u suradnji s vladama SDP-a i HDZ-a i postao „vlasnik Hrvatske“ tijesno s njima surađujući. Nagradno pitanje je: na koji način bi DP mogao biti tome kriv? Nije li možda i ovaj mit nastao u kuhinjama korisnika političkih povlađivanja, kako bi zaustavio očitu novu snagu naroda koja se neće dati iskontrolirati? 

- MIT 5.  DP SE NE BORI DOVOLJNO SNAŽNO PROTIV KORUPCIJE, KAO NEKI DRUGI. 

Naprotiv, DP jedini zahvaća same temelje korupcije. Stojimo na stajalištu kako je borbu protiv korupcije jedino moguće započeti samo tako da se obračunamo s prijezirom spram svega što je hrvatsko: Tako da se najprije vrati ponos, dostojanstvo, i domoljublje, u javni diskurs, i u programe svih institucija, državnih i civilnih. Samo iz iskrenog domoljublja moguća je svaka obnova Hrvatske, a tako i sveobuhvatna borba protiv korupcije. Bez domoljublja nikakva reforma nema izgleda. Sve drugo su iluzije i lažna obećanja. DP jedini ukazuje na pravi put obnove, i borbe protiv korupcije.

- MIT 6. DP PREVIŠE NAGLAŠAVA DOMOLJUBNE TEME. 

Naše načelo je da je ljubav prema svom narodu i domoljubne institucije prvo što treba obnoviti. Sve institucije su još uvijek zatrovane prijezirom spram svoga naroda i distanciraju se od hrvatskog identiteta, povijesti, heroja, bitaka, žrtava, nacionalnih interesa, suverenističke politike. Ova tema ne može biti previše naglašena. Štoviše, već dugo je vrlo zbunjujuće što se neke takve političke opcije ustrajno odbijaju deklarirati nacionalno ili uopće govoriti o važnosti nacionalnog identiteta, koji je danas više nego ikada ugrožen na globalnoj razini. 

- MIT 7. DOMOVINSKI POKRET JE STRANKA KOJA SE OSIPA

Naprotiv! Posljednji kongres u Lisinskom šokantni je demanti takvim tezama. Onako veličanstven skup oni koji nas podcjenjuju, nisu kadri organizirati ni u manjoj mjeri, pa se takvih skupova i boje. Domovinski pokret je premrežio cijelu Hrvatsku, i bit će ponovno najveće iznenađenje na ovim izborima.

Svi ovi mitovi služe tome da vama ukradu mjesto u obnavljanu Hrvatske u njenom domoljublju. Vi, naprotiv, stanite uz nas, da, te tako i vi, s Domovinskim pokretom, budete sudionici ovog trijumfa!