HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Kakve god bile, politike u Hrvatskoj već dugo ne oblikuju Tuđmanovi suborci i sljedbenici. Prijetvornom odanošću Tuđmanu unatrag 20 godina vodstva HDZ-a samo se neiskreno kite da bi zadržala glavninu svojih starijih birača, dio njihova pomlatka i uživala potporu Katoličke crkve.

Glas iz dijaspore

''Izgleda da to mnoge ne zanima, ne shvaćaju da je država najviši oblik, uređenje, življenja jednog naroda, bez toga mi nismo nitko i ništa.''- S. Asić

S takozvanim "Božićnim Ustavom" usvojenim uoči velikosrpske agresije i s polupredsjedničkim sustavom u kojemu je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman imao široke ovlasti do 2000. godine Hrvatska je ostvarila u obrambenom Domovinskom ratu sve glavne ciljeve.

Studentica Danka Dražina u akciji

Za svaki uspješan podvig, za svaku pobjedu u svakom ratu najveće se zasluge uvijek pripisuju onima koji su ih najmanje zaslužili. To su većinom generali i ostali visokorangirani častnici, koji negdje u pozadini daleko iza bojišnice u fino namještenim uredima, uz kavu i schnapps, na topografskim kartama zacrtavaju planove za izvođenje ratnih operacija

Antifašisti su napunili Jazovku?! Kakvi su to antifašisti koji slave pokolje? A i opet bi ubijali!

Oj Hrvatsko zemljo apsurda! Antifašisti slave ubijanje vlastitog naroda. 

Karačić za Direktno: Netko je vidio presudu prije nas i objavio njen  sadržaj, to mi se čini kao pokušaj pritiska na sud

Priglupi ljevičari su se jako uzševili na informaciju da je zvonjava crkvenih zvona korištena u cilju razbijanja oblaka i zaštite od tuče. Uspješno.

Odmah su započeli s akcijom pokazivanja svog nepopunjenog i ožućenog zubišta,  koje se otkriva uslijed pretjerano isforsiranog kliberenja

Večernja škola Željka Pervana - Home | Facebook

Legenda hrvatskoga glumišta, pokojni Đuro Utješanović, među mnoštvom genijalnih uloga tetakostao je zapamćen kao urnebesno duhovit lik u Pervanovoj "Večernjoj školi". Tamo je igrao ulogu "stare komunjare" pod imenom Tetak Krokanić. Tetak, koji je tamo govorio da je u partizane otišao sa šest mjeseci, nerijetko se bavio problematikom rata.

Nevrijeme se okomilo na Hrvatsko zagorje, u Karlovcu spriječili tuču crkvenim zvonima, znači može se kad se hoće i kad je Bog s nama, na Tijelovo mirnije s manjim pljuskovima, ljudi spajali neradne i radne dane u čemu smo upravo ingeniozni pa prosječni zaposleni Hrvat s dobrim poznavanjem kalendara i nešto mašte ima dva godišnja odmora, naravno ako radi u državnoj službi i javnim ustanovama.

Ni selo Tuholj, u kotaru Kladanj, i uopće sela u ovom kotaru, nisu bila pošteđena od četničko-komunističkih tzv. ustanika. Bijesni, što nisu mogli zauzeti Kladanj, na koji su navaljivali, četnici i komunisti počinili su prave pustoši u okolnim selima.

Funny Road Sign - No Idiots Allowed, with Exclamation Mark Stock Image -  Image of silly, caution: 140649531

Suočeni smo s pravom poplavom pametnih glupana u javnom životu, koji pod zaštitom stručnjaka iznose nevjerojatno pogrešne prognoze i nude katastrofalno loša rješenja. Čini se da je za titulu stručnjaka danas potrebno imati dugu listu akademskih zvanja i još dulju listu promašenih procjena i analiza

Mladen Pavković: Bio je i ostao legenda Domovinskoga rata!

Pin It

General Janko Bobetko 'otac' je Hrvatske vojske u Domovinskom ratu: 'On je  naš Patton, naš Eisenhower' - Dnevno.hr

S ponosom se sjećamo ratnog  načelnika Glavnog stožera  Hrvatske vojske, stožernog generala  Janka Bobetka (Crnac, kraj Siska, 10. siječnja 1919. – Zagreb, 29. travnja 2003.), Bio je i ostao jedan od najistaknutijih i najomiljenijih hrvatskih generala tijekom hrvatskog  obrambenog Domovinskoga rata. 

Bio je strah i trepet za srpskog i crnogorskog okupatora u obrani Dubrovnika, a uspješno je vodio  i druge vojne operacije. Nakon što ga je predsjednik dr. Franjo Tuđman razriješio dužnosti prije Vojno-redarstvene operacije Oluja obavljao je dužnost i zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Uvijek je isticao nužnost i važnost skrbi o obiteljima poginulih  hrvatskih branitelja, napose djece bez roditelja te invalida Domovinskoga rata.

- „Na odnosu prema ratnicima hrvatske Domovine, prema ljudima  koji su dali svoje živote, prema ljudima koji će tek dati, Hrvatska polaže povijesni ispit sama pred sobom. Tu Hrvatska prolazi ili dobiva negativnu ocjenu“ – govorio je.

Objavio je i knjigu „Sve moje bitke“ u kojoj je opisao najvažnije događaje u kojima je sudjelovao tijekom Domovinskoga rata, a koja je naišla na različiti odjek, jer je pisana britko, čisto i bez „farbanja“ povijesti.

„...Imam čisti obraz koji mi dopušta da iza sebe ostavim pisani trag o svemu što sam radio i dovršio kroz svoj više od pet desetljeća dug vojni i politički život.“ – rekao je.

Bivši, žalosni i sramni predsjednik RH Stjepan Mesić prisilno ga je 2000. godine umirovio, zajedno s još sedam hrvatskih generala, zbog toga što je bio supotpisnik Otvorenog pisma dvanaestorice hrvatskih ratnih zapovjednika hrvatskoj javnosti. To dobronamjerno pismo još je danas aktualno, a Mesić bi morao odgovarati za sramotu koju je tada učinio Junacima Domovinskoga rata, a time i svima onima koji su branili i obranili hrvatsku Domovinu.

Bobetka je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) optužio 2002. za ratne zločine. 

General je tada izjavio da u Haag neće otići živ i nije htio primiti optužnicu.

Umro je 29. travnja 2003. u Zagrebu, a pokopan je na  grobljuViktorovac u Sisku.

Uspomena na njega i njegov doprinos u stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države ostat će zauvijek u sjećanju svih onih koji su ga poznavali i voljeli. 

Već je vrijeme da taj legendarni ratni zapovjednik dobije i svoj spomenik ili trg u centru Zagreba, a ne da se i dalje svečano podižu biste onima koji su se borili i stvarali Titovu Jugoslaviju.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Login Form