Zadnji komentari

Bosansko Grahovo postaje novi poligon za smještaj ilegalnih migranata?

Pin It

Image result for migranti bosna hrvatska

Otvaranje novih migrantskih centara na granici s Republikom Hrvatskom nastavak je prakse već viđene s Bihaćem i Velikom Kladušom, gdje se migranti organizirano dovode iz okolice Bijeljine i Zvornika. Što je cilj ovakve kampanje jako se dobro vidi iz izjava Dragana Mektića, ali i niza bošnjačkih dužnosnika

Migrantska kriza sve je aktualnija i u Hercegbosanskoj županiji , posebno u Bosanskom Grahovu, gdje se sve glasnije čuju najave o navodnoj izgradnji migrantskog centra. Iako do danas to nitko nije službeno potvrdio, tamošnje Općinsko vijeće se ovoj najavi žеstoko protivi, prenosi bhrt.ba

Daleko od očiju javnosti , bosanskohercegovačke vlasti, odnosno Ministarstvo sigurnosti, pripremaju smještaj migranata u Bosanskom Grahovu. Tako tvrdi Martina Šarić iz Hrvatske neovisne liste.

Jedna od tri lokacije na kojima bi, navodno, trebali biti smješteni migranti je prijeratna pilana. Tu su još bivša zgrada osnovne škole u Crnom Lugu i poslovna zgrada bivšeg trgovačkog poduzeća.

Do takvih neslužbenih informacija su došli i predstavnici tamošnje općinske vlasti.

Takav stav predstavnika općinske vlasti podržavaju i malobrojni stanovnici Bosanskog Grahova.

Veliko “Ne” smještaju migranata u Bosanskom Grahovu u vidu posebnog zaključka, priopćilo je ovih dana i njegovo Općinsko vijeće.

Sličan zaključak koji se odnosi na smještaj migranata na području cijele županije već je, na prijedlog županijskog ministra unutarnjih poslova, usvojio Kolegij Hercegbosanske županije.

-Otvaranje novih migrantskih centara na granici s Republikom Hrvatskom nastavak je prakse već viđene s Bihaćem i Velikom Kladušom, gdje se migranti organizirano dovode iz okolice Bijeljine i Zvornika. Što je cilj ovakve kampanje jako se dobro vidi iz izjava Dragana Mektića, ali i niza bošnjačkih dužnosnika, komentar je koji smo danas dobili u Herceg-Bosanskoj županiji.

M.J./HRsvijet