Zadnji komentari

Trodnevni online program povodom obljetnice preminuća profesora Tomislava Ivančića

Pin It

Povodom četvrte obljetnice preminuća prof. dr. Tomislava Ivančića, Zajednica Molitva i Riječ, Matična vrhovna uprava, organizira trodnevni online program pod nazivom:

„IZLAZ IZ KRIZE JE PRED NAMA!“ 

Program se održava od 12. do 14. veljače 2021. godine i moći će se pratiti na YouTube kanalu Zajednice: https://bit.ly/3p8f6Dk, i nije potrebna prethodna prijava.

Voditelji su članovi Zajednice Molitva i Riječ kojima će se pridružiti gosti, svećenici i laici, na čiji je život utjecao prof. T. Ivančić. Dio programa sačinjavat će i snimke T. Ivančića sa seminara održanog u ožujku 2016. godine. 

Program je sljedeći:

petak, 12. veljače, od 20:00 sati – gost fra Danko Perutina

subota, 13. veljače, od 20:00 sati – gost don Vito Zečević

nedjelja, 14. veljače, od 20:00 sati – gost p. Ike Mandurić 

Svjedoci smo da su, ne samo naši životi nego i životi tisuća ljudi u Hrvatskoj i svijetu, promijenjeni i otvoreni prema spasenju zahvaljujući jednom svećeniku i njegovoj vjernosti Isusu Kristu. U jednom od minuta za tebe upućenih upravo nama, kaže:

Htio bih da, onda kad me ne bude ovdje na zemlji, za tebe ostane moje iskustvo, sigurnost koju sam ja stekao da bi ti živio i bio sretan. Tako da znaš da ima netko tko je živio, koji je snimao ovo razmatranje, tko je bio na tvojoj strani, ljubio te, praštao ti i smatrao da si ti dragocjen, vrlo vrijedan i sposoban. Samo zato snimam sve ovo što mi je dano.

Prolaze dani i godine i vidim da ništa nije važno, već si mi važan ti. Tebi bih htio pokloniti svoje minute, i dane, i godine. Htio bih tebi pokloniti sve ono što sam skupio u svome životu, sve o čemu sam razmišljao, sve ono do čega sam došao kad sam sebe i druge liječio, sve što sam spoznao o Stvoritelju svijeta i svoje duboko iskustvo i susret s Isusom iz Nazareta. I kad sam u Njegovoj riječi uvijek iznova tražio Njega i prijateljstvo s Njim. 

Ako si uhvatio ljubav, dobrotu, onda sve sa zemlje nosiš sa sobom; ali ako si se uhvatio samo ovozemaljskog, a nemaš ljubavi, dobrote ni Boga uz sebe, ako još nisi nikome pomogao, ako nisi nikome obrisao suzu, onda sve gubiš, ostaješ sam, gol i bos ideš na drugi svijet. Nemoj tako živjeti, poštovani slušatelju. Upravo zato ti snimam ove emisije. Tako bih želio da budeš sretan. Tako bih želio da se izvučeš iz svoje krize. Tako bih želio da ne budeš nemoralan, da ne budeš naivan i da ne pomisliš da svojim tijelom ili ne znam kojim svojim govorom ili grubošću možeš postići nešto veliko i biti netko važan. Ne. Ima netko tko na tebe čeka. Imaju i ove emisije koje te ljube i iz njih izvire ljubav vječnog Oca. Budi hrabar! Vjerujem u tebe da ćeš uspjeti, da ćeš biti vrhunski i čekam tvoje vrijeme, poštovani slušatelju.  

Minuta za tebe prof. dr. Tomislava Ivančića, emitirana 17. 2. 2018.

Izvor: www.ple-mir.com

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom programu i da zajedno krenemo putem kojem je išao Tomislav Ivančić.

Više informacija o ovom događaju i radu zajednice možete pronaći na Hagio.hr − portalu,

Facebook i Instagram stranici zajednice te časopisu Hagiohr.