Lili Benčik: Laži i obmane o komunističkom antifašizmu

Pin It

Povijest se ponavlja! 

Naši unuci u Hrvatskoj uče  lažiranu povijest kao što su i nas u Jugoslaviji učili.

A istina je ustanovljena sa više Rezolucija i Deklaracija, kako Europskih tako i svjetskih putem Ujedinjenih naroda:

1. Rezolucija Parlamentarne skupštine broj 1096prihvaćena je 27. lipnja 1996. na 23.  zasjedanju na temelju Izvještaja s nacrtom Rezolucije broj 7568 od 3. lipnja 1996., koji je pripremio rumunjski parlamentarni zastupnik Adrian Severin. 

2. Rezolucija Parlamentarne skupštine Vijeća Europe broj 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima iz 2006. temelji se na Izvještaju s nacrtom Rezolucije 10765  od 16. prosinca 2005., koji je pripremio švedski parlamentarni zastupnik, GöranLindblad. 

3. Europski je parlament 2. travnja 2009. usvojio Rezoluciju o europskoj savjesti i totalitarizmu temeljeći je, između ostaloga, na Općoj deklaraciji o ljudskim pravima Ujedinjenih naroda, Rezoluciji Opće skupštine Ujedinjenih naroda broj 260 (III) A od 9. prosinca 1948. o genocidu, Povelji o temeljnim pravima Europske unije i već spomenutoj Rezoluciji 1481 Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, 

4. Druga rezolucija na razini EU je Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe 

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima utvrđen je Deklaracijom Europskog parlamenta o proglašenju 23. kolovoza europskim danom sjećanja na žrtve totalitarnih režima od 23. rujna 2008., a potvrđen je točkom 15. Rezolucije Europskog parlamenta o europskoj savjesti i totalitarizmu od 2. travnja 2009. U završnom dijelu Rezolucije parlamenti i vlade svih država članica EU, država kandidatkinja za članstvo u EU i zemalja povezanih s Europskom unijom pozvani su na usvajanje i provedbu te Rezolucije.

Pa i u Hrvatskoj:

Republika Hrvatska kao članica Vijeća Europe i Europske unije,  za nju su obvezujuća stajališta iznesena u svim citiranim rezolucijama, pa postoji obveza da snažno, jasno i nedvosmisleno osudi sve zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava počinjenih od totalitarnih režima u koje se ne ubraja samo nacizam ili fašizam, već u jednakoj mjeri i s istim značajkama, i komunizam!

Na osnovu Rezolucije 1481/2006.Vijeća Europe, Hrvatski Sabor  je 30. lipnja 2006. donio Deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990. , u kojoj je navedeno da su totalitarni komunistički režimi bili, bez iznimke, označeni masovnim povredama ljudskih prava.

Međutim u Hrvatskoj sve te Rezolucije o osudi totalitarnog zločinačkog komunističkog  režima Vlada RH ne poštuje. 

Kada je riječ o Rezoluciji od 19. rujna 2019., u članku 3 napominje se da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava valja istaknuti da 

Danas na području Republike Hrvatske postoje brojni trgovi, parkovi i ulice kojima se veliča totalitarni komunistički režim i lik Josipa Broza Tita. 

Promjena imena trga u Zagrebu iz „Trg maršala Tita“ u „Trg Republike Hrvatske“ 1. rujna 2017.bilo je popraćeno prosvjedima i veličanjem Tita argumentima da je bio veliki državnik svoga doba i antifašist. 

Micanje biste Josipa Broza Tita iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske u ožujku 2015.,  izazvalo je burne reakcije i  bilo popraćeno brojnim negativnim komentarima, s objašnjenjem da je Josip Broz Tito bio jedan od najznačajnijih državnika svijeta u drugoj polovici 20. stoljeća te da ga mnogi širom svijeta i danas visoko cijene.

Navedeno ukazuje na nisku svijest o posljedicama i značajkama komunističkog režima u Republici Hrvatskoj te za usporedbu ukazujem na odluku Ustavnog suda Republike Slovenije broj U-I-109/10 od 3. listopada 2011., u kojoj je istaknuto da ime „Tito“ ne simbolizira oslobođenje područja današnje države Slovenije od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu, već poslijeratni totalitaristički komunistički režim, koji je obilježen brojnim i grubim kršenjem ljudskih prava i temeljnih sloboda, masovnim egzekucijama i terorom.

Činjenica da je Josip Broz Tito bio vođa bivše države, znači da upravo njegovo ime u najvećoj mjeri simbolizira taj zločinački totalitarni režim , pa se svaka podrška njemu kao povijesnoj ličnosti ili njegovoj osobi, smatra kao potpora cijelom povijesnom razdoblju njegove vladavine i toj vladavini kao takvoj.

Što sve financira država Hrvatska :

• Od Tita grade turistički brand 

U Hrvatskom zagorju, općina Kumrovec gradi od Tita  turistički brand.

U Istri su od Brijuna gdje je bila Titova rezidencija napravili  turistički brand.

Novac zarađen od tog branda je krvav novac,  ostvaren je na žrtvama do sada dokumentiranih 260 000 pobijenih ljudi. Taj novac zarađen je na žrtvi Bleiburga, Macelja, Jazovke , Kevine jame, Golubinčine, Cerovice i nizu od 600 dokumentiranih i obilježenih jama i rudnika.

Ne obaziru se kreatori tog branda na nikakve Deklaracije ni Rezolucije o osudi zločina komunizma. Partizanski zločinci nagrađivani  su u Jugoslaviji  za počinjene zločine sa dobro plaćenim radnim mjestima, stanovima, vilama i raznim drugim beneficijama. Živjeli su dobro na otimačini, nacionalizaciji i eksproprijaciji tuđe imovine.  

Nitko nikada nije odgovarao za te zločine, a kamo li bio osuđen.  I upravo zato nakon propasti Jugoslavije.  opet u krvi hrvatskog naroda, koji se oslobodio agresije JNA i jugo-srpskih -četnika, i dalje hoće dobro živjeti i kapitalizirati zločin u turistički brend! Morbidno i jezivo!  Bez imalo ljudskosti, bez imalo morala! Gdje je nestao ČOVJEK? 

• Što sve financira Vlada RH, putem Ministarstva hrvatskih branitelja 

Portal https://sabh.hr/ otvorio je Internet Muzej antifašističke baštine u cijelosti financiran od Ministarstva hrvatskih branitelja, odnosno iz Proračuna RH.

Ne zaboravite da svi mi punimo Proračun! Radi se o 650 tisuća kuna!

I konačno su uspjeli partizani postati hrvatski branitelji. Sa koliko godina? I kojom životnom dobi?

Eto hrvatski branitelji niste vi donijeli slobodu, nego partizani. „ Tito i partizani oslobodili su Hrvatsku, a Domovinski rat je samo to potvrdio“

Piše da će muzej doprinijeti sjećanju na slavnu antifašističku prošlost Republike Hrvatske, ali i na tešku borbu kojom su naši preci izborili suverenitet i uspostavu suvremene, demokratske države, čija je suverenost devedesetih godina obranjena u Domovinskom ratu.

Znači naši preci borili su se za uspostavu suvremene, demokratske države, čija je suverenost obranjena u Domovinskom ratu!?

LAŽ, velika LAŽ

Za koju su se to demokratsku državu borili ? Za Jugoslaviju? Komunističku , represivnu i totalitarnu Jugoslaviju!?

Nikada nije bila demokratska. Bila je Federativna, narodna republika Jugoslavija, a poslije Savez socijalističkih republika Jugoslavije. Demokracije ni u tragovima.

NOB je vodila Komunistička partija Jugoslavije koja nije bila demokratska , nego jednoumna i strogo totalitarna. NOB je bila socijalističko-komunistička revolucija protiv demokratskog društvenog uređenja i privatnog vlasništva. Ni mrvice demokracije nije bilo, jer su  za jednu riječ i jedan vic ljudi završavali na višegodišnjoj robiji i logoru Golom otoku!

Hrvatski branitelji za koju ste se vi državu borili? Koga ste to vi pobijedili ? Pa evo vaša je borba bila uzaludna, niste se ni trebali boriti, partizani su Hrvatsku oslobodili i vraćaju nas u komunizam iz kojeg smo teškom mukom izašli.

Uzalud ste pobijedili JNA, koja je bila sljednica Narodno-oslobodilačke vojske  Jugoslavije, NOVJ.  Uzalud ste pobijedili velikosrpske četnike, jer evo sljednici te pobijeđene vojske Saveza boraca Jugoslavije SABA RH, tvrde da su oni donijeli slobodu.

To je otvoreno kršenje Ustava RH

– na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Znači citiram „ u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu 1991-1995….“

Kako su to onda  naši preci već izborili „suverenitet i uspostavu suvremene, demokratske države“ u 2.svjetskom ratu u antifašizmu?

Tko je tu lud, a tko zbunjen?

Da su taj muzej  napravili u svom trošku, sa svojim novcem, neka rade , ali sa našim novcem i to smanjiti prava HRVATSKIH branitelja da bi se financirala LAŽ, to je neoprostivo!

• Hoće li ti antifašisti,  već kada ih financira Ministarstvo hrvatskih branitelja postaviti i slike sa DAKSE ? Da vidimo tu „časnu“ antifašističku borbu sa dubrovačkim intelektualcima i svećenicima u listopadu 1944, godine? 

• Pokolj kojeg su počinili partizani u listopadu 1944. tijekom Drugog svjetskog rata na otočiću Daksi,  kada su u ljutom „antifašističkomboju „ likvidirali 53 istaknuta građanina, nenaoružana civila Hrvata, bez ikakvog suđenja.  Dana 19. lipnja 2010. godine žrtve s otočića Dakse dostojno su pokopane. Među ubijenima bio je poznati svećenik Petar Perica (“padre Perica”, kako su ga zvali Dubrovčani), autor pjesama Zdravo Djevo Kraljice Hrvata i Do nebesa nek’ se ori.

• Neka postave i te slike i slike danas poimence poznatih 697 žrtava (369 civila i 327 ratnih zarobljenika) s dubrovačkog područja koje su jugo-komunisti pobili nakon “oslobođenja” 1944. godine. Hajde da vidimo te „humane i hrabre“postavljače muzeja neka pokažu objektivnost i poštenje pa postave i te slike.

• Hoće li postaviti i slike sa Križnog puta, Bleiburga, Kočevskog roga, Hude jame, Kevine jame  i stotina  drugih jama ?

• Da vidimo hoćete li staviti slike fojbi u Istri? Evo ja im  ih drage volje ustupam, obilježene su doduše KRIŽEM, a oni bježe od križa kao vrag od tamjana, koji  iritira njihove  fine antifašističke nosnice.

• Okno  Tupljak, jama  Golji, Golubinčina, Bršljanovica , Mišetova jama , šuma Bršćine….svima koji su stradali jer su vjerovali u čovjekoljublje,  domoljublje i antifašizam

• I ne samo to nego devastiraju križeve postavljene iznad jame . Evo primjer jame Golubinčine između Krnice i Raklja, gdje je Križ razbijen na komadiće  

Ima toga po cijeloj Hrvatskoj, nažalost, a jugo-komunisti, Sab-ovci, Vedra i sva ta nazovi „antifašistička“ bratija, beskrupulozni su i bezosjećajni stvorovi koji ni vlastita nedjela ne priznaju. 

Javno ih prozivam , jer ih i ja kroz Proračun plaćam poimence : voditeljica Nataša Mataušić,  voditelj Arhiva SABA-e , povjesničari i istraživači, te rukovoditeljima među kojima su  Franjo Habulin  i Rade Bulat, Ivan Fumić, Rade Pavlović, Milivoj Boroša i drugi.

Evo drugovi izvolite opravdati povjerenje, pa postavite cjelokupnu antifašističku borbu u kojoj ste ubijali i nevine ljude i svećenike,  da se ni njih ne zaboravi. Jer i oni su bili ljudi i svećenici, koji nisu bili fašisti!

Ili vaša antifašistička borba smatra da zločini koje su antifašisti počinili nisu zločini, kako je Franjo Habulin rekao da se pobjednik nije znao nositi sa veličinom pobjede, pa su mu popustile kočnice!?  Strašno! 

Vlado Gotovac u svom čuvenom govoru je rekao:

„Mi Hrvati kada ne bi imali ovo dostojanstvo i kada ne bi imali ovu ljubav mi bi umirali od srama, ali ovi ovdje nemaju od čega umrijeti,  jer nemaju ni dostojanstva ni ljubavi…. koji žive u tuđim zgradama, koji uživaju tuđi novac i tuđi kruh, i usuđuju se ubijati one koji im to daju. Umrli bi davno da imaju i traga čovjeka u sebi. Umrli bi od srama, umrli bi od poniženja, umrli bi od onoga od čega svaki pošten čovjek umire kad je pogriješio. Ali demoni se kroz povijest provlače kao da su besmrtni. Ali neka ne zaborave da je smrt koja im je došla definitivna“

Ja se grozim svakog zločina i žao mi je svakog ljudskog bića koje pati, a naročito kada mu patnje izazove drugo ljudsko biće. A ovi nazovi „antifašisti“ su upravo to radili , ubijali, zatvarali i mučili neistomišljenike istim metodama kao oni protiv kojih su se borili,  fašista i nacista,  ništa manje, čak i više i nemilosrdnije!

Lili Benčik/hrvatskepravice