Dretar: Ovisnost HDZa o korupciji razara hrvatsko društvo Vjerujem da će građani na izborima reći NE takvoj politici!

Pin It

davor dretar | NACIONAL.HR | online izdanje najutjecajnijeg političkog  tjednika

Davor Dretar: ''Imamo veliki problem nesrazmjera između popisa stanovništva i popisa birača. Nismo uopće sigurni kako će se ti izbori provesti, a moramo odmah u startu sumnjati, budući da je HDZ pokazao da je doslovno spreman i na eventualne nezakonite radnje, ili, kako bi se po domaćem reklo, muljanje ne bi li se zadržao na vlasti''.

''Moramo se još jednom podsjetiti na povijesni presjek njihova djelovanja; kada je član jedne obitelji ovisan, bilo o alkoholu, kocki ili drogi, to razori cijelu obitelj. Nažalost, ovisnost HDZ-a o korupciji razara hrvatsko društvo. To je jako veliki problem i oni ne mogu, unatoč nekim silnicama unutar njih koje bi možda razbile tu strukturu, djelovati drugačije''.

 ''Kada imamo pola milijuna birača više nego stanovnika, što realno možemo očekivati u pokušaju da jedna stranka ostane na vlasti? Možemo očekivati doslovno, kratko i jasno - krađu izbora. Stoga pozivam Ustavni sud da se javno očituje i da se izvrši pritisak, jer ako uđemo s ovakvim Izbornim zakonom u parlamentarne izbore, očekujemo puno nepravilnosti i nezakonitosti''. 

''Ipak, DP nema strah i sasvim sam siguran da će izborni rezultati zalediti osmijeh na licima HDZ-ovaca. Očekujemo više od 20 mandata. Noseća ideja DP-a je samo jedna jedina, i zato se i bavimo politikom, a to je da bi građani bolje živjeli. Mislim da će građani to prepoznati jer to i jest najbitnija stvar''.