Mlinarić: Srpska BIA preko vladajuće koalicije na čelu države opstruira hrvatski obrambeni sustav

Pin It

U posljednjih nekoliko godina pojavio se očiti nesrazmjer između vojnih kapaciteta Srbije i Hrvatske. Nažalost, u korist Srbije. Pored nesposobnih ministara obrane, u posljednjih nekoliko godina najveći problem razvoju hrvatskog obrambenog sustava predstavlja sprega medija, koji djeluju na području Hrvatske, s agenturom BIA-e koja se infiltrirala u hrvatsku vlast preko pojedinih članica vladajuće koalicije.

Pojedini mediji vode otvorenu kampanju protiv opremanja Hrvatske vojske i ponovnog aktiviranja vojnog roka, nazivajući to pretjeranom i nepotrebnom militarizacijom Hrvatske. S druge strane, ne komentiraju kontinuirano naoružavanje Srbije.

Daniel Markić očekuje novi, treći, mandat na čelu SOA-e. Hrvatska javnost voljela bi vidjeti izvješće SOA-e o utjecaju službenog Beograda na hrvatsku politiku putem medija i agenture rasprostranjene u državnom aparatu. Umjesto ovim stvarima, SOA se bavi izvješćima o parlamentarnoj opoziciji i "radikalizaciji političke scene". Dakle, onim stvarima koje im zada Andrej Plenković.

Zbog takvog načina rada Središnje obavještajne agencije do danas ne znamo ništa o dronu koji je pao na Zagreb, ne znamo tko je dronom špijunirao vojna postrojenja oko Knina, a ne znamo ni razlog zbog kojeg Srbija gradi zračnu luku u zaleđu Dubrovnika. Ustvari, znamo tko i zašto sve ovo radi, ali naša vlast se pravi kao da se ništa ne događa. Ne smiju reagirati zbog koalicijskih partnera i na taj način ugroziti parlamentarnu većinu.

Stoga konačno treba otvoreno kazati - BIA značajno utječe na hrvatsku sigurnosnu politiku kroz koaliciju kojoj je na čelu Andrej Plenković.