Mladen Pavković: Hrvate spalili, Hrvati ih – oslobodili!

Pin It

3. listopada 1991. Zločini srpske agresorske vojske (Glinsko Novo Selo) –  najmlađa žrtva djevojčica od 15 godina - Braniteljski portal

Tek tu i tamo neki mediji objavljuju da se na zagrebačkom Županijskom sudu „Raspala optužnica za jedan od najstrašnijih zločina nad Hrvatima“ te da su nepravomoćno oslobođeni SVI okrivljeni!!!

Riječ je o srpskom pokolju hrvatskih civila  u Glinskom Novom Selu, koji se dogodio u listopadu 1991., a kojom prigodom je na zvjerski način ubijeno 30 Hrvata!

Suđenje, naravno u odsutnosti, trajalo je oko pet godina.

Ni jedan od svjedoka, koji danas bezbrižno žive u Srbiji, nema „nikakvih“ saznanja o nikakvom zločinu u tom selu, gdje su srpski četnici ubijali nevine Hrvate, civile, kao stoku.

Žene su zatvorili u neku drvenu kućicu, a potom ispalili „zolju“, zapalili je, a one koje su s teškim ranama uspjele preživjeti ubijali su, jednu po jednu, – „da se ne muče!“

Ali, nakon svih suđenja, sud je ustvrdio da „nema dokaza“, tim prije jer su se okrivljeni branili (ispitani su putem video linka) – šutnjom. 

Sutkinja je navodno ustvrdila da pad optužnice leži i u činjenici da je bilo „malo“ svjedoka!

A Srbi su u Glinskom Novom Selu ubili i 15-godišnju djevojčicu i cijelu njezinu obitelj!   

Što su hrvatski organi gonjenja radili da su im četničke ubojice pobjegle (i bježe) kao kroz sir?

Pored toga, nastavljaju se suđenja pojedinim hrvatskim braniteljima, koji su se borili protiv agresije. Malo za koga od njih je objavljeno da – nije bilo dokaza.

Gotovo ni jedna država u svijetu ne proganja svoje ratnike, a poglavito ne Amerika, Izrael, Njemačka, Ukrajina, Francuska…

Ako ubojice iz Glinskog Novog Sela žive u Srbiji, a žive, zašto se ne traži njihovo izručenje?

Bit ćemo sretni ako ovi agresori i ubojice, od hrvatske države, i nakon nepravomoćne presude neće zatražiti  – ratnu odštetu. Ako za ništa drugo, a ono za „strah“ i „uznemiravanje“!

Hrvatski zatvori navodno su dobrano „popunjeni“ hrvatskim braniteljima, od kojih dobar dio, kako smo saznali, ima gori tretman nego četnici koji kod nas izdržavaju kazne.

Stoga, nakon ove i ovakve presude, ponovno se  trebamo zapitati – jesmo li se za to borili, je li za to život dalo oko 15 tisuća Hrvata?

Tzv. Hrvatski generalski zbor (HGZ), koji se predstavlja  kao SUBNOR, ni na ovo nema komentara. A hrvatski generali (svaka čast iznimkama) trebali bi biti prvi koji će stati u obranu nevinih hrvatskih civila. 

No, i oni se očito drže onoga – kad „nema“ dokaza, nema ni žrtava!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)