Napokon ću moći u park. Hvala Branko!

Pin It

branko

I ovaj je Međunarodni dan žena bilo ludilo epskih razmjera. Nije to nešto neuobičajeno za domaće prilike. Dapače. No, svake godine poruke su sve bizarnije. Besplatan pobačaj, tko zna do kojeg tjedna trudnoće (dizanje limita prema terminu poroda očekujem u godinama koje slijede), besplatni tamponi, pilule, menstruacija po svukud.

Čestitanje domaćim radnicama, stranim radnicama, AFŽ, proleteri, Palestina…A ono s himnom…No nagradu za dan-žensku glupost ove godine nosi notorni Branko Kolarić, šef zagrebačkog SDP-a.

Dok mu ekipa na Noćnom maršu i na simpoziju o ‘trans’ medicinskoj skrbi sprema isti scenarij koji se odigrava na ‘naprednom’ Zapadu – da ženski zahodi, ženske svlačionice, ženske kaznionice više neće biti baš sigurno mjesto za žene jer više nisu samo za žene, evo on revolucionarno najavljuje poseban park za žene. Da žene budu sigurne.

Park za pse, park za žene, park za…

Ok, postoje već posebni parkovi. Za pse. Pa što ne bi bi i park za žene. Onako potpuno rodno stereotipno kaže: imamo street workout(to vam dođe kao teretana na otvorenom) za muškarce, pa će žene dobiti nešto da i one vježbaju.

Jer jadne nisu u stanju vježbati na istim tim javnim teretanama na otvorenom, trebaju posebna neka mjesta. Pa će valjda i te sprave biti prilagođene ženama.

Valjda imamo posebne potrebe.

Ne znam doista.

Bit će tu sunčalište i nešto za vježbanje joge.

Pa di ćeš stereotipnije! Ovaj je fulao…cijeli gol.

Branko i njegov park za domaće i strane radnice

Pa će domaće i strane radnice, kako Branko naglašava, lijepo nakon posla na vježbanje u ženski dio Bundeka. Evo i za sunčanje će biti posebno mjesto za žene. Jer ovaj grandiozni um zagrebačkog SDP-a podrazumijeva da se žene baš vole sunčati. Da su komad mesa koje voli biti reš pečeno il štogod.

Muški se ne sunčaju, ne vole jogu i ne čitaju. Jer ako niste znali žene će u tom ženskom djelu Bundeka, moći i čitati.

Drugdje je opasno. Nije spomenuo i strane radnike koji su povodom tog važnog dana na glavnom trgu dijelili cvijeće ženama oboružani velikim balonima s porukom: Snaga budućnosti.

No, taj Kolarić Branko, koji je svojih pet minuta slave doživio tijekom pandemije jer je odmah, pametan kakav je, shvatio da je broj pojavljivanja na TV-u baš nekako u korelaciji sa zazivanjem što žešćih mjera i opanjkavanju cijepnih skeptika, poprilično je bezopasan.

Ma čak je donekle i simpatičan dok onako sav ponosan i ozaren najavljuje fantastičan projekt koji će život žena u metropoli stubokom promijeniti.

Ne treba Branko, hvala. K’o da jesi…

Osvrnimo se pak na drugi bitan moment oko tog Dana žena koji je također, povezan s Kolarićem. Poprilično ozbiljniji od ovog njegovog parka.

Simpozij ”o zdravlju transrodnih i rodno raznolikih osoba pod najvišim pokroviteljstvom

Upravo pod Kolarićevim krovom, jer podsjetimo, čovjek je na čelu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, u isto se vrijeme održavao prvi hrvatski simpozij ”o zdravlju transrodnih i rodno raznolikih osoba”.

Ovaj skup blagoslovilo je Ministarstvo zdravstva, Ured predsjednika poslao je izaslanika, pozdravni govor održao je i HDZ-ov Ivan Ćelić, bile su tu i sve žive pravobraniteljice koje postoje. Sve to na najvišoj razini.

I baš na Međunarodni dan žena razgovaraju kako da od žena i ono što je gore – i djevojčica, naprave muškarce i od muškaraca i dječaka – žene i djevojčice.

Prolazak ispod duge – u Beogradu

Pošto priča o dugi ispod koje prođeš i promijeniš spol postoji samo bajkama i na njihovoj zastavi, tu su vješte ručice gosta ovog simpozija prof.dr.sc. Miroslava Đorđevića iz Beograda o čijem smo liku i djelu ranije opsežno pisali.

Ne, nema u Beogradu te famozne duge, no ima skalpel navedenog doktora, koji danonoćno radi kako bi muške lišio one stvari, a ženama ju pak napravio skidajući tkivo s ruku i nogu.

Na simpozij je dovukao još par svojih kolega i svaki je održao predavanje. K’o za inat, svi redom rade na urologiji beogradskog pandana našoj Klaićevoj, a u slobodno vrijeme zgrću lovu u privatnoj klinici radeći ovo sve navedeno.

Đorđević je strašno poznat, ide se kod njega i iz Hrvatske, fino surađuje sa pojedinim vrlooo stručnim osobama s Hrvatske famozne liste stručnjaka za ocjenu i procjenu tko je ‘trans’, a tko si samo umišlja.

Oni s jačim želucem slobodno bace oko na YouTube da vide kako ta ‘trans’ zdravstvena skrb zapravo izgleda… Čisti eufemizam za čisto kasapljenje.

No OK, odrasle osobe, neka rade što ih volja. Pa i o svom trošku neka se daju u ruke dr. Đorđeviću i njegovom timu.

No ne može baš tako.

A gdje su djeca?

Traži se proširenje trans zdravstvenih usluga. Dajte to na trošak javnog zdravstva. Educirajte i hrvatske doktore kako od ruke i noge složiti muški spolni organ…

I ne, nije bilo riječi samo o odraslima. Velik dio izlaganja bio je posvećen transrodnoj djeci i adolescentima, hormonima i slično.

Na kraju svih tih predavanja i izlaganja, sudionici su se počastili večerom u restoranu Bota Šare, poznatom po vrsnoj ponudi riba, jastoga i slično. Ni je ni čudo. Pokrovitelji ovog trans simpozija bili su, citiram: Ministarstvo zdravstva, Uredu gradonačelnika Grada Zagreba, Coca-Cola, Turistička zajednica Grada Zagreba i Zmajska pivovara.

”Bože čuvaj Hrvatsku”

Stvar se ozbiljno zakotrljala. Ako tko misli da smo pretjerivali pišući sve ove godine o strahotama koju je ova ideologija proizvela u SAD-u i ako ste se pitali kakve veze to ima s nama, eto ima.

I doživljava nevjerojatnu ekspanziju baš tijekom vladavine stranke koja samu sebe svrstava u desni centar, u svojim načelima ima obitelj, demokršćanstvo i domoljublje.

Što se točno na simpoziju govorilo, za sada nije poznato jer je simpozij bio zatvoren za javnost.

Možda će dijelove svoga pozdravnog govora s tog simpozija HDZ-ov primarijus Ćelić pročitati na kakvom predstojećem predizbornom skupu HDZ-a između glazbenih brojeva ”Bože čuvaj Hrvatsku” i ”Vivat Croatia”.

narod.hr