Mlinarić: Hrvatski sudovi masovno oslobađaju četnike zbog koalicije HDZa i SDSSa

Pin It

MLINARIĆ ĆIPE SE PRISJETIO SVOJIH NAJTEŽIH DANA: Od ovoga vam moraju poteći  suze, opisao strahote iz srpskih logora! | 7dnevno

Na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je oslobođeno 11 četnika, pripadnika srpske teritorijalne obrane, za zločine u Glinskom Novom Selu. Epilog je to petogodišnjeg traljavog procesa koji je DORH vodio protiv četnika s Banovine zbog ubojstva i mučenja 31 hrvatskog civila, a među njima i 15-godišnje djevojčice.

Ovo je samo jedaN u nizu slučajeva u kojima hrvatski sudovi oslobađaju osumnjičene četnike za zločine nad hrvatskim civilima i zarobljenim vojnicima. Obrazac je uvijek isti – sud se poziva na loše pripremljen predmet od strane DORH-a.

To je isti onaj DORH koji do današnjeg dana nije podigao optužnicu protiv vojnog vrha JNA zbog agresije na Republiku Hrvatsku i stravičnih zločina koji su počinjeni nad hrvatskim civilima i vojnicima. To je isti onaj DORH koji je dopustio da Veljko Kadijević nekažnjen doživi duboku starost u Moskvi, a da nikada protiv njega nije ni započeo istragu.

Nakon amnestiranja vrha JNA red je došao na amnestiranje četnika. Nije nikakva tajna kako SDSS i Pupovac svaku istragu za zločine nad hrvatskim civilima i vojnicima iz vremena Domovinskog rata proglašavaju pritiskom na srpsku nacionalnu manjinu. S takvim tezama obilaze i strana veleposlanstva. No, problem je što s takvim tezama obilaze i koalicijske partnere u Banskim dvorima. Budući je DORH strogo politički nadziran i upravljan od strane vladajuće koalicije nije nikakvo čudo što slučajevi protiv četnika na hrvatskim sudovima sve češće padaju.

Osobno sam, kao predsjednik Centra dr. Ivan Šreter, podnio deset kaznenih prijava s tisuće dokumenata na kojima su dokumentirani četnički zločini protiv hrvatskih civila i vojnika. Kada bi ovo bila pravna država dokumenti i prijave bi bili obrađeni, neovisno o tome tko ih je predao. Međutim, živimo u državi u kojoj se zbog dnevno političkih potreba vladajuće koalicije suspendira pravo i pravda. Za sve to je zaslužan Milorad Pupovac i njegovo suho zlato – Andrej Plenković.