Centar Dr Ivan Šreter predao je 11. kaznenu prijavu za ratni zločin i otkrio masovnu grobnicu

Pin It

HercegBosna.org • Pogledaj temu - Na današnji dan 1991. otet je dr. Ivan  Šreter: Mučen je, zatvoren u logor potom i ubijen

DA IMAMO NA RASPOLAGANJU CIJELI SUSTAV, DAVNIH DANA BI BILO RIJEŠENO PITANJE NESTALIH

Centar dr. Ivana Šretera je predao 11. kaznenu prijavu za logor Aleksinac. To je rudnik u Srbiji u koji su odvođeni branitelji i gdje ih je dosta stradalo. Kompletnu dokumentaciju sam predao na DORH s konkretnim imenima JNA oficira koji su organizirali prijevoz i odveli te ljude.

Neki su završili kasnije u logoru u Nišu, kao što sam i ja završio, ali neki su nažalost ostali u tom rudniku do dana današnjeg.

Također sam prije pet dana pozvao SOA-u i krim policiju. Našli smo se u istočnoj Slavoniji i odveo sam ih do mjesta gdje postoji velika indicija masovne grobnice. Obavijestio sam sve institucije ove države koje sam trebao obavijestiti. Reagirali su odmah i kako sam dobio informaciju od njih, danas počinje iskapanje. Vidite što se predanim radom može napraviti, više no što je DORH napravio u zadnjih 15 godina, i doći do saznanja o masovnoj grobnici. Tu se vidi da se može ako hoćete, imate volje i ako vam je do toga stalo. Meni je do toga izuzetno stalo.

Volio bih reći jednu stvar koja me malo zapekla. Pričao sam sa SOA-om, krim policijom i potpredsjednikom Vlade Tomom Medvedom. Nitko me nije pitao kako sam to napravio, kako sam uspio i na kraju krajeva da li me to nešto košta. Kad uzmemo koje oni novce bacaju na sve strane u ovoj državi, ja sam ovo napravio svojim upornim radom i zahvaljujući desetak ljudi, a među njima je i Mario Radić, te zahvaljujući malim uplatama običnih malih ljudi.

To samo pokazuje koliko može napraviti jedan čovjek kad zna što hoće i kako hoće. Zamislite da sam imao cijeli sustav na raspolaganju da mogu njime upravljati. Mislim da bi pitanje nestalih davnih dana bilo riješeno, da bi pitanje ratnih zločina davnih dana bilo riješeno i da bi pitanje silovanih žena davnih dana bilo riješeno, da bi odgovorni bili iza rešetaka i bili tamo gdje trebaju biti.

Centar dr. Ivana Šretera djeluje kao potpuno nezavisno tijelo te nije financirano od strane niti jednog državnog tijela ili institucije te se financira isključivo putem dobrovoljnih donacija građana na službeni račun udruge. Ukoliko podržavate rad i djelovanje našeg Centra dr. Ivana Šretera svoje donacije možete uplatiti na niže navedene podatke:

CENTAR DR. IVANA ŠRETERA

IBAN: HR5823400091111207420

SWIFT CODE: PBZGHR2X