Politički skup Domovinskog pokreta 'Ustani i ostani!'

Pin It

Draga braćo i sestre, Hrvatice i Hrvati, riječi jedva mogu dočarati snagu, jedinstvo, nadahnuće i ponos koji smo zajedno osjetili jučer, na političkom skupu Domovinskog pokreta u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Bilo je to više od političkog skupa; bila je to manifestacija naše ljubavi prema domovini, naše želje za promjenom i našeg zajedništva u borbi za bolje sutra! 

Iako nisu svi dobili svoje mjesto u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, više od 3.000 srca kucalo je u istom ritmu, s istom strašću za istinskom promjenom u voljenoj nam Hrvatskoj. Naša snaga, naša predanost i naša ljubav prema domovini bili su opipljivi u svakom trenutku. Bilo je to moćno svjedočanstvo naše volje da se suprotstavimo izazovima, da se dignemo iznad podjela i da gradimo zajedničku budućnost ponosno se prisjećajući naše povijesti i izražavajući nadu u bolju budućnost svih nas. 

S ponosom ističemo da je cijeli skup protekao u atmosferi dostojanstva, zajedništva i patriotizma. Uz tamburaške sastave koji su dočekivali naše drage članove i simpatizere, skup je izvedbom svečane himne Republike Hrvatske 'Lijepa naša Domovino' otvorila naša poznata sopranistica Mima Karaula, a Tiho Orlić i bend pobrinuli su se da dodatno zagriju atmosferu svojim poznatim hitovima!

Najiskrenije zahvaljujemo svim našim govornicima koji su svojim riječima dodatno osnažili našu borbu za pravdu, istinu i domoljublje. Hvala našem Josip Dabro, glavnom tajniku DP-a, Ivan Penava, predsjedniku DP-a, Mario Radić, zamjeniku predsjednika DP-a, Branka Lozo, članici Predsjedništva DP-a, Jimmyju Staniću, glazbeniku i članu DP-a, Davor Dretar, članu Predsjedništva DP-a, Igor Peternel, predsjedniku podružnice DP-a Grada Zagreba, Mislav Kolakušić, predsjedniku stranke Pravo i pravda, professoru emeritusu Slobodanu Prosperovu Novaku, članu DP-a i Stipo Mlinarić, članu Predsjedništva DP-a. Njihova predanost i hrabrost inspiracija su za sve nas.

Naša snaga nije bila ograničena samo na prisutne u dvorani. U manje od 24 sata, više od 50.000 ljudi, iz svih krajeva Hrvatske i svijeta pogledalo je i podržalo naš politički skup putem društvenih mreža. Ta brojka govori o nevjerojatnoj želji našeg naroda za boljom Hrvatskom. Dok su naši govornici dijelili svoje misli i viziju, naše su poruke odjekivale ne samo dvoranom, već i virtualnim svijetom. Svaki lajk, svaki komentar, svako dijeljenje bilo je poput glasa koji govori o potrebi za promjenom. 

Vaša podrška, dragi prijatelji, neizmjerno nam znači i dodatno nas motivira da se borimo za vaše interese, za interese naše domovine. Ovaj trenutak nije samo početak već i obećanje da ćemo se boriti svim srcem, svim snagama za bolju budućnost Hrvatske. Vaša vjera u nas je naša snaga i obećavamo da ćemo biti dostojni toga povjerenja. Nastavimo zajedno, hrabro i ujedinjeno jer samo zajedno možemo ostvariti promjene koje želimo vidjeti. 

No, naša borba ne završava ovdje. Slogan "Crven, bijeli, pravi – Domovinski pokret! Ustani i ostani!" ne samo da nas poziva na akciju, već nas podsjeća na našu odgovornost prema budućim generacijama. Na parlamentarnim izborima 17. travnja 2024. godine, imamo priliku odabrati put k boljoj budućnosti, put k društvu u kojem naša djeca imaju priliku ostvariti svoje snove, u kojem pravda vlada, a poštenje se cijeni.

Hvala vam, dragi prijatelji, što ste bili dio ovog povijesnog trenutka. Nastavimo zajedno graditi bolju Hrvatsku, čvrsto ujedinjeni pod zastavom naše domovine Hrvatske! Neka naša odlučnost bude nepokolebljiva, naša nada neugasiva, a naša ljubav prema domovini neiscrpna jer zaslužujemo svjetlije sutra, a naši mladi zaslužuju bolju budućnost!