Mlinarić: Sve pohrvatiti

Pin It

Ova kampanja se mora voditi oko najtemeljnije teme kad je država Hrvatska i njen narod u pitanju: oko nacionalnog identiteta!!! Jer to je trenutno u Hrvatskoj najugroženija vrijednost: identitet sami! A to je posljedica Pupovčevog ordiniranja po vladinim smjernicama i strategijama već osam godina. A u kakvom nam stanju ovu vrijednost HDZ-ova nelegitimna vlada ostavlja, to još nitko ni ne zna. 

Svugdje gdje je ova vlada nacionalne boje mogla prefarbati prosrpskim, proeuropskim, projugoslavenskim, to je i učinila. To mora biti glavna tema ove kampanje. Ne korupcija, ne mito, ne gospodarstvo, nego identitet sami! A sve to je trgovački ispregovarala s Pupovcem. A htjeli su još više. Sjetimo se da je velikosrpska opcija imala sotonski plan kaljati časnu obranu i svetu mučeničku žrtvu Vukovara performansima bacanja vijenaca navodnim Srpskim civilnim žrtvama – i to uz svesrdno odobravanje ove Plenkovićeve vlade. Ovo je stoga, bila najizdajničkija koalicija od nastanka Hrvatske. 

Temeljna vrijednost koju treba vratiti i obnoviti, i to već jako dugo – još otkad je Račan drastično devastirao po institucijama, jest DOMOLJUBLJE.  Od njegovog vremena ono se neprestano samo dalje urušavalo. To je centralno pitanje Hrvatske ovoga časa. Dok je narod bio obmanjivan domoljubnošću HDZ-a koji domoljubnog već odavno nema, i dok nas je plašio povratkom komunista, sve što nam je kao narodu bilo sveto, ili su uništili, ili su ugrozili. 

Povratak nacionalne politike mora biti imperativ od najvećeg značaja. To je centralno pitanje svakog čovjeka, svake institucije, i svakog naroda. 

Hrvatska još nije pokazala što u svom stvaralaštvu može, jer zapravo nije ni imala priliku. To jest, imala je – i taj zadatak povjerila HDZ-u. Prekasno smo shvatili: domoljublje se nikome ne povjerava. Nego se nad njim stalno i svom pozornošću bdije po svaku cijenu.  

Duh branitelja i heroja stalno mora biti onaj koji prožima sve naše institucije, kulturu, medije, a obrazovanje osobito. Sve moramo učiniti da se to promijeni, i vratiti sve ono što je Plenković izdajnički prodao Pupovcu samo u ovom mandatu. 

I onda graditi, sve ispočetka. Onako kako smo oduvijek sanjali, a nikad nismo ostvarili. Hrvatska, kažem, zapravo nije ni dobila šansu i nije ni pokazala što može i što treba biti. Niti smo to do sad pokazali samima sebi, a niti svijetu. No, hoćemo, ili nas neće biti. 

Mi smo Hrvati! I samo to želimo biti! Posao možemo naći po svijetu, karijeru, dobre zakone, uređene gradove… Ali, mi ne želimo to, jer tamo se ne da biti Hrvat. Mi imamo svoj genij, svoju hrabrost, svoj prkos, svoju dobrotu, svoju pjesmu, povijest, svoje heroje, mi imamo svoje mučenike, ovdje u Hrvatskoj. I mi ovakvi, puni ponosa i dostojanstva, i svijetu trebamo. Svijet zna voljeti takve, autentične, i traže se. Politike ne, one žele ugušiti, podjarmiti i uništiti, jer vide profit i provode programe s figom u džepu u dosluhu s tajnim agendama. Ali obični građani iz bilo kojeg kraja svijeta, vole autentičnost. 

Povratak takve politike je sljedeći korak. Nakon što je HDZ-ov brat SDSS (Bože kako ova istina ružno zvuči) kao i Srbija prije 22 godine, slijedi im scenarij kakav je njihova vojska imala doživjela nakon toga. DA, to je pitanje: pravednosti zastupljenosti SDSS-a u saboru. To je sljedeća sramota i nepravda, to je sljedeći šamar u obraz narodu, koja se mora uzvratiti.

I reći: nikad, nikad, nikad više!!! 

Domovinski pokret se zakleo na ovaj zavjet, na život i smrt! I ja s njim!