Tiskanje izbornih listića: Narodne Novine unajmile stroj u vlasništvu Šeksovog nećaka

Pin It

Čini se kako višemilijunski posao tiskanja izbornih listića za nadolazeće parlamentarne izbore neće u potpunosti biti izveden od naše državne tvrtke od strateškog značaja. 

Kako doznaje Nacional, Narodne Novine su unajmile stroj za tiskanje od tvrtke Olega Uskokovića, odvjetnika koji je poslovni partner Šeksova nećaka Bojana Divjaka.

Kako dodaju, riječ je o tvrtki u koju je nakon misterioznog otkaza prešla bivša šefica NN-a Darija Prša. Zanimljivo, kod Uskokovića je svoju karijeru započeo trenutni ministar Damir Habijan. Što se pak samog posla tiče, na papiru ova "renta" ne izgleda problematično. 

NN su službeno u najam stroj uzele od nekadašnjeg Vjesnika d.d. u procesu likvidacije , i to za iznos od 25 tisuća eura na rok do 1. rujna ove godine. Slučajno ili ne, ona odmah nakon toga ona prelazi u vlasništvo Uskokovićeve tvrtke Flora nekretnine d.o.o., za cijenu od 400 tisuća eura. 

Poslali smo upit NN-u, drugačije su nam odgovorili

Zanimljivo, i sami smo pred nekoliko tjedana poslali službeni upit o cijeni, izvedbi i eventualnom outsourcingu ovog velikog posla. Nismo uspjeli dobiti precizan odgovor koliko košta tiskanje tolikog broja listića.

Što se tiče spremnosti NN-a da izvede sve u roku, kažu: "Proces tiskanja izbornih listića je vrlo kompleksan, ali Narodne novine d.d. su na vrijeme počele s pripremama za taj posao. Kapaciteti su osigurani i sve će biti odrađeno u potrebnom roku", odgovorili su nam. 

Nastavili smo s pitanjem hoće li cijeli posao obaviti NN, na što nam je pak rečeno kako će "cijeli posao tiskanja izbornih listića obaviti Narodne novine d.d.". 

Gore navedeni odgovori su tehnički istiniti. Premda su NN uzele stroj u najam, i to u siječnju, prije našeg upita iz ožujka ove godine, posao će obaviti oni. 

Pitanje je samo je li ispravno da naša državna tvrtka sama nema kapacitete za ovaj posao premda je jasno kako ulazimo u superizbornu sezonu.

direktno.hr