Penava: Isti princip u pregovorima primjenjujemo prema svima

Pin It

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a. Poručio je da će pregovori trajati izvjesno vrijeme, ali da su konkretni i konstruktivni.

Ponovno je istaknuo preduvjet nesudjelovanja Možemo i SDSS-a u vlasti. „Jasno radimo distinkciju između srpske nacionalne manjine i SDSS-a. To su ljudi koji su vodili agresiju na RH, od Vojislava Stanimirovića okupacijskog gradonačelnika Vukovara, ministra u vladi SAO-Krajine s jasnom agendom 'srpskog sveta' koja nama predstavlja sve ono protiv čega se borimo“.

„Stvar je kompromisa i dogovora. Spremni smo doći za stol s nekih 10 točaka sa spoznajom da je nemoguće ostvariti svih 10 u tri ili četiri godine. Ako partner ne uvaži barem pet od tih deset - ta priča neće dobro završiti. To je princip koji primjenjujemo prema svima“.

„Idemo poći od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Sjetit ćemo se kakav je on stav imao prema globalistima, Sorošu i stranim centrima moći koji su pokušavali osporavati hrvatski suverenitet. Rekao bih da je Domovinski pokret poprilično, ako ne i u potpunosti na tragu Franje Tuđmana”.

„Ne vidim u čemu je grijeh biti desno ako to znači zalagati se za interes i snagu hrvatskog naroda i države. Ako je tome tako, ja ću s ponosom reći - ja sam desno“.

„Mi smo doista s HDZ-om prvi put sjeli jučer. Imenovani su pregovarački timovi. Birači su jasno poslali poruku, da je poruka - zadržite smjer uz blagu korekciju k suverenizmu. Ostaje preduvjet. Nemojte inzistirati oko nekih stvari koje su preduvjet. To je SDSS”.