Pupovac hoće u Vladu po svaku cijenu

Pin It

Pupovac prekinuo šutnju i poslao poruku: 'Neću dopustiti poniženje SDSS-a'

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u subotu da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti poniženje SDSS-a kao predstavnika srpskog naroda u Hrvatskoj, te se će se suprotstaviti svim oblicima segregacije, bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.

"Nećemo dopustiti ponižavanje SDSS-a koja je predstavnik srpskog naroda u RH. To znači da nećemo dopustiti ponižavanje onih koji za nas glasaju i koji su nam dali povjerenje da s njihovim glasom odlučujemo što je u njihovom interesu i interesu RH", rekao je Pupovac. 

On je u subotu bio na komemoraciji žrtvama ustaškog režima u Gudovcu pokraj Bjelovara. Dodao je i kako će se suprotstaviti političkoj segregaciji, bilo po etničkoj ili užoj političkoj osnovi. 

"Jednako ćemo se suprotstaviti poticanju na nacionalnu i vjersku mržnju, poticanju na političku mržnju koje je u Hrvatskoj nažalost ima mnogo. To smatramo ovog trenutka svojom prvom i osnovnom zadaćom, u suradnji sa svima onima koji će dijeliti tu vrstu brige, ne samo za manjinska prava nego i za dostignute demokratske vrijednosti", izjavio je predsjednik SDSS-a.

'Prvo je da idemo zajedno'

Pupovac se nije oglavašavao posljednjih dana, a nedavno je u razgovoru za emisiju HRT-a "Nedjeljom u 2" rekao kako su se sastali predstavnici svih nacionalnih manjina, sedam njih koji su ponovili mandate i jedan koji je novi.

"U skladu s dogovorom kojeg smo postigli - prvo je da idemo zajedno, drugo da se držimo zajedno i da se ne dopušta da nas se cijepa na one koji su podobni i nepodobni, jer znamo što to znači, na kraju ćemo svi biti nepodobni. Treće, dogovorili smo da odemo na razgovor s našim partnerima s kojima smo osam godina činili Vladu", rekao je.

direktno.hr