Jesi li ženomrzac kad ti Rada Borić kaže da jesi?

Pin It

Rada Borić od feminizma već dugo jako dobro živi. Dobro je živjela i u vrijeme gradonačelnika Bandića koji joj je za simboličnu naknadu omogućio dugogodišnje korištenje uređenog gradskog stana na prestižnoj lokaciji.

Kažu da se feministkinje bore za društvenu, socijalnu, političku i ekonomsku ravnopravnost spolova, odnosno izjednačavanje prava žena s pravima muškaraca. Cilj im je uvesti žene u sve sfere društvenog života i osigurati im potpuno jednak tretman kakav imaju muškarci. Rada Borić se u hrvatskoj javnosti profilirala u jednu od vodećih feministkinja. Pojavom, mišlju, riječju i djelom.

Za razliku od većine feministkinja Borićeva je na feminizmu izgradila karijeru. Društvenu, političku i egzistencijalnu. Zahvaljujući feminizmu, Rada masno zarađuje. Dobiva novac iz gradskog i državnog proračuna, od institucija i stranih donatora… Ukratko, Rada od feminizma već dugo jako dobro živi.

Rada od feminizma dobro živi 

Dobro je živjela i u vrijeme pokojnog gradonačelnika Bandića koji joj je za simboličnu naknadu omogućio dugogodišnje korištenje uređenog gradskog stana na prestižnoj lokaciji. Rada i danas u njemu održava svoje feminističke seanse i pri tome značajan novac iz svoje udruge preusmjerava u svoj džep. Kao izraz zahvalnosti, Borićeva s vremena na vrijeme u Gradskoj skupštini oblati i ogadi velikodušnog joj Bandića. Nije teško, pokojnici se ne mogu braniti, a i zgodno je pokazati pravovjernost i pripadnost vladajućoj sekti Možemoista.

Zna Rada da je važno biti na liniji. Onda se svega ima. No osim što je karijerna, Rada je i licemjerna feministica. Javno zagovara jednaka prava i jednak pristup ženama i muškarcima, a onda u praksi traži poseban tretman za žene u politici. Ne dozvoljava da muškarci kritiziraju i osporavaju rad, ponašanje i politike žena. U protivnom se izlažu riziku da ih feministkinja Rada proglasi mizoginim tipovima, mrziteljima žena.

Rada prosuđuje selektivno. Udara samo po političkim neistomišljenicima. Svoje drugove ne prosuđuje niti ih osuđuje. Njima je sve dopušteno i oprošteno. Čak i najvulgarnije vrijeđanje i seksualno nasilje nad ženama.

Po Radi je ženomrzac onaj koji se suprotstavi kolegici Ivani Kekin kad dotična javno posprdno nazove majke korisnice mjere roditelj odgojitelj “ucviljenim dušicama”. Radin ženomrzac je onaj koji dogradonačelnici Danijeli Dolenec javno ospori monstruozno nazivanje žena osobama koje menstruiraju i citira njene nebulozne izjave.  Za Radu je ženomrzac i onaj kome nije normalno da se za vrijeme zasjedanja Gradske skupštine zastupnica Marta Kiš ispruži preko skupštinskih klupa i na njima zaspe.

Ženomrzac je i muškarac koji očekuje primjereno odijevanje u Gradskoj skupštini i ne libi se javno upozoriti Možemoistice da japankama i majicama kratkih rukava nije mjesto u službenim gradskim institucijama, već na plaži ili na placu.

Po Radinim kriterijima političar ženomrzac je i onaj koji javno izravno i argumentirano upozori na neznanje i neadekvatan rad pojedinih pročelnica gradskih ureda, ishitrene i naknadno poništene odluke članice Uprave Zagrebačkog holdinga ili propuste u provođenju javnih natječaja i iskorištavanju novca iz europskih fondova.

O Daliboru Mataniću – ništa 

No, zato za Radu ženomrzac nije Teodor Celakoski koji javno u Gradskoj skupštini vulgarno vrijeđa kolegicu gradsku zastupnicu niti oni koji toj istoj zastupnici na skupštinskim hodnicima dobacuju pogrdne riječi. Rada ženomrscem nije okarakterizirala niti Dalibora Matanića, omiljenog ljevičarskog redatelja koji je javno priznao vlastito predatorsko ponašanje prema ženama.

Više je no očito da je profesionalnom licemjernom feminizmu, udruženom u lijevi politički kartel moralnih kamatara, zalaganje za ravnopravnost žena u društvu tek paravan za ostvarivanje vlastitih osobnih interesa.

Kad su manipuliranje, lažno samoprikazivanje žrtvama i nastojanje dehumaniziranja i etiketiranja političkih neistomišljenika s izmišljene moralno superiorne pozicije uz istovremeno prikrivanje, relativiziranje i zanemarivanje vlastitih propusta, pogrešaka i zabluda osnovne tehnike u postavljanju dijagnoze ŽENOMRSCA, onda se ne treba previše uzbuđivati ni držati do postavljene dijagnoze.

Pogotovo ako gotovo trideset godina svakodnevno predano i odgovorno na profesionalnoj razini brinete i skrbite za zdravlje i dobrobit žena.

Trpimir Goluža/maxportal