Radić: Predsjedništvo DP-a potvrdilo da ne može biti dio većine sa SDSS-om i Možemo!

Pin It

Mario Radić komentirao šokantnu snimku Plenkovićevog monologa | Telegram.hr

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izjavio je u ponedjeljak da je DP na predsjedništvu stranke potvrdio da ne može biti dio većine u kojoj su SDSS i Možemo!

Domovinski pokret imao je sastanke sa svim opcijama prošli tjedan te danas razne konzultacije, rekao je Radić novinarima u Zagrebu dok je još trajala sjednica stranačkog predsjedništva.

“Ponovili smo odluku od prije dvije godine i koji je stav Domovinskog pokreta te smo potvrdili odluku da Domovinski pokret ne može biti dio većine gdje su SDSS i Možemo”, kazao je Radić.

Naglasio je kako nitko ne priča o pripadnicima nacionalnih manjina jer su ih imali na listama i uvijek su na njihovu zaštitu.

“Naš stav je principijelan jer smatramo da te dvije stranke nisu konstituirane na ustavan način”, rekao je, ne ulazeći u razloge.

Dodao je da mu je jučerašnja konstatacija Milorada Pupovca o političkoj segregaciji SDSS-a zaparala uši.

“Kakva je to novokovanica. To je nekorektno i stvaranje pritiska pod plaštom žrtve koji nije primjeren niti trenutku niti civilizacijskom nivou Republike Hrvatske”, smatra Radić.

Radić kaže da ne zna tko će biti dio većine ni hoće li Domovinski pokret ići s HDZ-om.

Upitan za nedostatan broj ruku kojima bi bez manjina osigurali većinu s HDZ-om, rekao je da danas iz pregovora nisu vidjeli koja se većina može sastaviti. Poručio je da se Domovinski pokret ne boji novih izbora te od svog stava i principa neće odustati.

Kazao je također da se nije razgovaralo o datumu novih izbora.

Predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu je zahvalio jer nisu curili detalji iz pregovora.

DP je kao treća snaga po broju osvojenih mandata danas održao novu rundu razgovora sa SDP-om, dok bi se razgovori s HDZ-om trebali nastaviti u 18,30 sati u Banskim dvorima.

kamenjar.com