Penava: Idemo oživjeti hrvatsko selo, podići broj novorođene djece i postići energetsku suverenost!

Pin It

Predsjednik DP-a, potpredsjednik Sabora i zastupnik Ivan Penava: ''Ono što je nas u DP-u najviše zanimalo i što smo isticali cijelu kampanju je program broj jedan ove države – demografija, a sukladno tome smo u dogovoru s partnerima i dobili resor demografije i useljeništva. Potom su tu poljoprivreda i gospodarstvo. Tu ćemo imati svoje ljude u liku ministara''.

''Nadam se formiranju politika koje će Hrvatsku voditi, siguran sam, u boljem i kvalitetnijem smjeru nego što je to bilo do sada. Pozitivan običaj u modernim demokracijama  je nepisano pravilo 'sto dana mira' po završetku parlamentarnih izbora jer se uvažavaju rezultati izbora i ne omalovažava se mišljenje nijednog jedinog birača, a kamoli većine birača koja je poklonila određenim opcijama svoje glasove''.

 ''Onima koji nas prozivaju jer likujemo zbog popisa stanovništva poručujem da likujemo jer smo prošli nešto što oni nisu i što im ne želimo nikada da prođu, a ono što smo prolazili i u modernoj hrvatskoj državi posljednje desetljeće niti smo zaslužili, niti je zaslužio Vukovar, a borili smo se jedino za istinu i za realan popis stanovnika''.

''Oni i danas koriste tu borbu kako bi DP, ovu Vladu ili zemlju prikazali ustaškim. Gdje su oni vidjeli ustaše, poglavito od stranke koja je u ovaj program unijela zahtjev za izgradnjom muzeja gdje će biti obrađena tematika totalitarnih režima, a govorimo o osudi i fašizma, i nacizma, ali i komunizma? No neki očito imaju problem s osudom komunizma''.

''Što se tiče demografije, za nas u DP-u, kao i za svaki resor kojim ćemo upravljati, a jednako tako i za rezultate rada buduće Vlade – sudite po rezultatima. Efekti će biti tromiji, ali mjere moraju biti vidljive i kroz financije, i promjenu klime, a s vremenom i kroz broj novorođene djece i oživljavanje ruralnih prostora. U gospodarstvu želimo postići povećanje industrijskog udjela u strukturi BDP-a, energetsku suverenost te administrativno i porezno rasterećenje gospodarstva''.