Zadnji komentari

Mladen Pavković: Na lovačkom sajmu glavni „hit“ knjiga o veličanju Tita!

Pin It

U varaždinskoj Sportskoj dvorani, krajem proteklog tjedna, održan je tradicionalni  Međunarodni sajam „Priroda, lov, ribolov, turizam“ u organizaciji tvrtke DMK VALL 042.

Bilo je puno posjetitelja, ali i izlagača. 

Najveći izlagački prostor imao je Hrvatski lovački savez.

Nu, mnogi su (ne)ugodno ostali iznenađeni što su na ovom štandu ljubazni domaćini umjesto knjiga ili publikacija o lovu i ribolovu besplatno dijelili knjigu „Tito, lov politika“,  beogradskog autora Danila Todorovića.

U predgovoru ove knjige, autor uz ostalo ističe da može poslužiti i kao udžbenik (sic!) za školovanje, dok je Nenad Čanak, srpski političar, koji se u vrijeme agresije na Republiku Hrvatsku borio u Slavoniji na četničkoj strani, izjavio da je knjiga iznimno zanimljiva i političarima!

Za pretpostaviti je da je Hrvatski lovački savez svojedobno kupio veliki broj ovog „priručnika“ za veliki broj svojih članova, ali da nije uspio sve podijeliti, pa je ovo bila izvrsna prigoda da se riješi „zaliha“, tj. knjige koja je objavljena u nekoliko izdanja, ali i prvi puta na hrvatskom jeziku!

Međutim, bolje bi bilo da su otkupili neku knjigu hrvatskog autora o lovu i ribolovu, i to dijelili, ali oni su nažalost i ovim činom i podjelom knjiga, u kojoj je u „glavnoj ulozi“  komunistički zločinac očito, prema svemu sudeći, ipak željeli malo podsjetiti i na ono što je nestalo u hrvatskoj krvi!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)