Zadnji komentari

Dretar: Plenkovićev HDZ nije u stanju upravljati ni gradovima, ni županijama - a ni državom

Pin It

Dretar protiv Vlade: "Bacili su hrvatsku poljoprivredu na koljena, a  ministrica Vučković mora dati ostavku"

Davor Dretar: ''Vukovar je danas grad pozitivnih trendova. Raste broj poduzeća, zaposlenost i prihodi poduzetnika. U kolovozu ove godine u Vukovaru je bilo 10.652 zaposlene osobe, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 2,6 posto.

Vukovar se ove godine po drugi puta plasirao u veliku završnicu izbora za najbolji grad i opet u finalu ponio naslov pobjednika u kategoriji 'Demografija, obrazovanje, mladi i socijalna politika''. 

''Taj je grad u 2022. imao najveći broj rođenih beba u posljednjih 25 godina, a već u prvoj polovici prošle godine bilježio se rekordan broj poroda. Nikada ranije, od mirne reintegracije do danas, nije dosegnuta brojka od 200 poroda već sredinom lipnja! Dok cijela Slavonija, a i Hrvatska, padaju u broju novorođene djece, Vukovar je u lipnju zabilježio rast od čak 20 posto. Našao se i u top deset gradova po uspješnosti povlačenja europskih sredstava''. 

''Što je ostvarila vladajuća koalicija? Kada je riječ o projektima koji su se trebali financirati iz, za Hrvatsku najznačajnijeg operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija', u prošlom financijskom razdoblju u oči jako upadaju kućice u koje su trebali biti uneseni korigirani novi planovi trošenja, a ostale su prazne! Time je Vlada priznala definitivni neuspjeh u korištenju EU fondova''.

''Sredinom prošle godine Hrvatska je imala 3.855.641 stanovnika, što je pad od 0,6 posto u odnosu na godinu prije. Najveći pad broja stanovnika prisutan je u Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji''. 

''Ovom posljednjom upravlja župan Dekanić iz HDZ-a. Tko upravlja jednim jedinim gradom koji u cijeloj županiji pokazuje pozitivne demografske podatke? Domovinski pokret i Ivan Penava. Pametnome dosta!''.