Zadnji komentari

Mladen Pavković: Šerbedžija ne može u Bač, ali može na Brijune!

Pin It

U malom vojvođanskom selu Baču, gdje pretežno žive Srbi, (Hrvata je tamo tek nekoliko posto), ovih su dana doslovce istjerali glumca i pjevača Radeta Šerbedžiju i njegov „orkestar“,  iz tamošnje dvorane, koju je zakupio i koja je bila rasprodana (400 mjesta). 

Srbi iz ovog mjesta nisu željeli, kako se moglo čuti, da im „kvari decu“, iako na repertoaru pretežno ima ljubavne balade, koje istina, više recitira nego pjeva.

U želji da ne razočara svoju vjernu srpsku publiku, Šerbedžija je odlučio da koncert ipak održi, ali u nedalekom – parku!

Međutim, sad se hrvatski branitelji pitaju, kako to da ovog velikog, prije svega, srpskog „umetnika“ kao od šale mogu istjerati iz srpskog sela, a kako to da ga nitko ne može već više od 20 godina ni pomaknuti s Malih Brijuna, jednog od najljepših otočja na Jadranu, gdje samo on, odnosno njegov obiteljski teatar može tijekom ljeta, pa i čitave godine, održavati svoje predstave i dovoditi pretežno umjetnike iz tzv. regiona, koji i dalje šire „bratstvo i jedinstvo“, a kojima su, da smijurija bude veća, medijski i financijski pokrovitelji mnoge poznate tvrtke, baš iz Hrvatske?

Nego, zamislite što bi se dogodilo, kako bi među prvima reagirao notorni Pupovac, da ga je netko iz neke dvorane u Hrvatskoj izbacio na ulicu i natjerao da umjesto u dvorani  „zavija“, odnosno pjeva u obližnjem  parku? 

Bio bi to skandal nad skandalima!

Dakle, ono što očito mogu Srbi, Hrvati se ne usude, kao što mirno i bez javnih protesta nitko nema „muda“  uvesti porez na šund kad su u pitanju (pre)pune zagrebačke i ine Arene, koje pojedini srpski „kafanski“ pjevači i grupe pune kao od šale, dok se (rijetki) hrvatski domoljubni koncerti održavaju bez potpore, ali i uz malo publike!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)