Zadnji komentari

Pravnici idu u Beograd: 'To su budući hrvatski suci, hrvatska elita

Pin It

Guske u magli - Guske u magli updated their cover photo.

Jedan od čitatelja je otišao korak dalje pa "zamolio" putnike da Hrvatskoj naprave jednu uslugu. "Od tih studenata i njihovih profesora hoće li usput svojim kolegama dostaviti optužnicu za plaćanje ratne odštete koju je srbija nanijela Hrvatskoj u zadnjoj velikosrbijanskoj agresiji i na koju po odlukama Haškog tribunala imamo pravo?"

Trebalo je to biti samo još jedno obično putovanje studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu. Međutim, kada se pročulo da će pravnici put Beograda, krenula je lavina reakcija.

Sve je započelo na Facebooku objavom Studentskog zbora. "Otvaramo prijave za studijsko putovanje u Beograd u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Planirani datum putovanja je 15.3. - 17.3. kad će u raznolikom programu studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu imati priliku uživati u svim čarima glavnog grada Srbije te posjetiti njihov Pravni fakultet"

U itineraru stoji kako bi put trebao trajati tri dana, paket košta 150 eura te uključuje put, smještaj, razgledavanje grada, što uključuje i posjet "Kući cvijeća" gdje se između ostalog nalazi i Titov grob.

Komentari su žestoki, mnogima se ne sviđa što će mladi u Beograd

Čim se cijela priča proširila van njihove Facebook stranice, upitali smo naše čitatelje što oni misle o ovakvom studentskom putovanju. Iako nije riječ o organizaciji samog fakulteta već njegovom Studentskog zbora, mnogi su se obrušili na organizatore.

Zanimljivo, mnogi u ovome vide poveznicu s hrvatskim pravosuđem i pripadajućim institucijama."Budući kandidati za šefa DORH-a po mjeri Grbina, Benčićke i ostalih", rekao je prvi.

Drugi su se pak pitali, zašto baš Beograd pored svih drugih opcija. "Zašto Beograd, zato što je to grad koji je nanio najviše štete hrvatskom narodu. Opet guske u magli" dodao je drugi referirajući se na Stjepana Radića i njegov legendarni govor.

"Kakav je to izlet!?!! Ima u Hrvatskoj tisuće mjesta za vidjeti, učiti i uživati!! Ovo je sramotno" zaključila je jedna čitateljica.

Problematičan im je Tito

Mnogi posebno muči što će mladi put gruba Josipa Broza. Kako stoji u najavi "drugi dan ih očekuje razgled Kuće cvijeća u kojoj se nalazi Titov grob, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save, Kalemegdan te mnoštvo drugih dijelova Beograda."

Neki od naših čitatelja takvo ponašanje smatraju skandaloznim. "To je isto da srpski studenti dolaze na grob Tuđmanu, i posjetiti crkvu Alojzija Stepinca. Koliko je to moguće da se i pomisli u Srbiji?" pitao se jedan.

"Ništa vrijedno se nema vidjeti u Beogradu. Samo jugonostalgičari hrle u Beograd" dodala je jedna čitateljica. Čini se da je ovakvo putovanje podiglo puno prašine, i pravo je pitanje hoće li studenti ostati na svom ili popustiti pritisku i otkazati putovanje. 

Ratni zločini i politička orijentacija Pravnog fakulteta

Jedan od čitatelja je otišao korak dalje pa "zamolio" putnike da Hrvatskoj naprave jednu uslugu. "Od tih studenata i njihovih profesora hoće li usput svojim kolegama dostaviti optužnicu za plaćanje ratne odštete koju je srbija nanijela Hrvatskoj u zadnjoj velikosrbijanskoj agresiji i na koju po odlukama Haškog tribunala imamo pravo?"

Jedan je pak zaključio da svi jure prema nekom svom zacrtanom cilju. "Pa svaka ptica svome jatu leti tako i oni. Ima li na pravnom fakultetu Hrvata naravno da nema sve su to novi Anto Nobilo, Čedo Prodanović itd."

Sve u svemu, put u Beograd nije ni krenuo, a već je top tema na fakultetu. Odaziv će sada sigurno biti ogroman, ali ostaje pitanje hoće li pritisak uroditi plodom i otkazati put. 

direktno.hr