Zadnji komentari

Ukrajinski general: Ukrajinska vojska izgubila položaje na istoku zemlje

Pin It

Slobodna Dalmacija - Nakon pune dvije godine krvoprolića, rat u Ukrajini u  terminalnoj je fazi. Budućnost mu ne kroje borci, nego birališta

Borbe na istoku Ukrajine su se pogoršale, a ukrajinska vojska povukla se na nove položaje na barem tri mjesta duž bojišnice, rekao je u nedjelju vrhovni zapovjednik ukrajinskih oružanih snaga.

Ruska vojska postojano napreduje na istoku, a žarište borbi je u blizini grada Časiv Jar i sjeverozapadno od Avdivke koju su ruske snage zauzele u veljači.

Oleksandr Sirski rekao je na Telegramu da je njegova vojska zauzela nove položaje zapadno od sela Berdiči i Semenivka, oba sjeverno od Avdivke.

– Neprijatelj je na tim područjima ostvario određeni taktički uspjeh, ali nije mogao postići operativne prednosti, rekao je.

Sirski je dodao da se nedavno odmorene ukrajinske brigade rotiraju u tim područjima kako bi zamijenile jedinice koje su pretrpjele gubitke.

Rusko ministarstvo obrane reklo je u nedjelju da su njegove snage zauzele selo Novobahmutivka u blizini Berdičija, no ukrajinska vojska to još nije komentirala.

Ukrajina trenutno iščekuje dugo očekivanu pošiljku američke vojne pomoći za koju dužnosnici kažu da je ključna za odupiranje dvogodišnjoj ruskoj invaziji.

kamenjar.com