Zadnji komentari

Neka uvezu još migranata

Pin It

Hungary buckled down on migration. But it looms large in EU vote. -  CSMonitor.com

Još jedan stravičan napad u Njemačkoj: Ranio četiri osobe u pucnjavi i pobjegao

Četiri osobe ranjene su u subotu u pucnjavi u Hagenu, u zapadnoj Nemačkoj. Osumnjičeni počinitelj je u bijegu, priopćila je policija.

Vlasti su ranije potvrdile za agenciju dpa da dva mjesta zločina uključuju frizerski salon i obližnju stambenu zgradu u Hagenu, južno od Dortmunda. U potragu je uključen i policijski helikopter.

Policija je na mjestu zločina, a građanima se savjetuje da izbjegavaju područje oko mjesta zločina. Podsjetimo, samo dan ranije, u petak, policija je objavila kako je muškarac nožem ubadao ljude i tako ranio nekoliko osoba na trgu u gradu Mannheimu na jugozapadu Njemačke.

Napad se dogodio na skupu njemačkih desničara i antiislamista iz grupe Građanski pokret Pax Europa (BPE). Navodno je u napadu ozlijeđen i njemački desničarski aktivist i antiislamski kritičar Michael Stürzenberger.

Napad je prenosio na YouTubeu

Policajci su ustrijelili napadača, a kasnije su priopćila kako se incident dogodio nešto poslije 11.30 sati. Dodali su da ne mogu odmah dati informacije o težini ozljeda. 

Euronews je saznao da je u napadu ozlijeđen njemački desničarski aktivist i antiislamski kritičar Michael Stürzenberger. Upravo on je snimio napad i uživo ga prenosio na YouTubeu.

direktno.hr