Zadnji komentari

Vladimir Dananić: Palme pampers paranoidne pelene

Andrej Plenković se ponaša nedostojno čovieka i mužkarca. On bi sada proganjao sve one koji ga kritiziraju na bilo koji način. Za stvorenja slična Andreju, za cmizdrave lievičare, ne postoji opravdana kritika koju bi on uzeo u obzir i korigirao svoje vladanje i ponašanje. On se hvata za slamčicu spasa, koju je nazvao „govorom mržnje“. On od sviju očekuje „govor ljubavi“, koji će veličati njegova djela, stalno i svugdie. On u svojoj slici samoga sebe ne može biti u krivu, on ne može biti uzrokom ničega lošega. On zaslužuje najbolje i najvrstnije pelene koje sviet ima.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Prirodno gnojivo i logika

Uglavnom, moglo bi se reći da su svi ti nemili i nepoželjni događaji u novonastaloj demokratskoj državi urodili plodom u obliku Ustavnih amandmana, pa i onim čuvenim 2. amandmanom o PRAVU na posiedovanje i nošenje oružja. Vidimo da u današnje doba upravo to PRAVO, uza sve svoje neugodne i pogibeljne posliedice, ima daleko veću dobrotvornu ulogu--čuva slobodu naroda od onih kojima tiranija nije nepoželjna. Jako je težko uzpostaviti tiraniju nad narodom koji je naučen na slobodu i pri tome je naoružan do zubiju.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Pokus Rosenau

U ovo ludo doba, a zaista je ludo, kada gotovo sve državne vlasti ovoga mračnoga svijeta utjeruju strah u kosti svekolikom pučanstvu od nekakvog virusa, poželjno je govoriti o pravim znanstvenim metodama i ljudima koji su se svojski trudili oko toga da znanost bude prije svega i iznad svega potraga za istinom.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Muke balkanskog croupiera

Odkako je trijumfirao na izborima, Andrej Pupovac je s velikom nadom pošao u Bruxelles, gdje se pod vodstvom Angele Merkel još uvijek vodi žustra razprava o donošenju sedmogodištnjeg proračuna Europske Unije. Poput priučenog i priglupog „croupiera“ u kockarnici, Andrej Pupovac je očekivao da će razdioba novca biti takvom da će moći dobiti i koju mrvicu za sebe osobno, za stolom gdje rulet igraju i sami vlastnici kasina zvanog EU.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Eksplozija ravno ukrug

Jednom, ne sjećam se točno kada je to bilo, volio sam pogledati igrano-dokumentarnu seriju „The Mythbusters“. U toj seriji su određeni poznati i manje poznati glumci sebi dali zadatak da provjere određene stvari koje se mogu vidjeti u filmovima, posebice u akcijskim filmovima. Bilo je to vrlo zabavno gledati, što će se dogoditi kada se neke stvari provjere doslovce.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Trijumf Andreja Pupovca i Milorada Plenkovića

Na nedavnim izborima hrvatski je narod pokazao neobičnu sklonost prema ilustracijama gore spomenute znanstvene teme. Najprije je Andrej izigrao rezultate predhodnih izbora pa je uzeo Pupovca za glavnog saveznika, a onda je Milorad organizirao nove izbore  kojima je Plenkovića „legitimizirao“ na istom položaju. I tako smo dobili histerezu Andrej-Pupovac-Milorad-Plenković-Andrej- Pupovac-Milorad-Plenković-----itd. itd.

Add a comment

Opširnije...

Vladimir Dananić: Globalistička pseudoznanost

U današnjem „Večernjaku“ (nedjelja 28.6.2020.) uočio sam veliki članak o novom velikom sudaraču što ga namjeravaju izgraditi u CERN-u. Sama po sebi, vijest može biti zanimljiva samo pobornicima nekakve tobožnje fundamentalne fizike. Ali, vijest je bila najmanje to--znanstvena vijest--nego je bila upravo politički pamflet u kojem se takozvana fundamentalna znanost izkorištava u političke svrhe.

Add a comment

Opširnije...