Zadnji komentari

Migranti u Velikoj Kladuši ukrali automobil pa napravili saobraćajnu nesreću

Pin It

Image result for migrants attack

Dana 04.12.2018. godine, oko 01.20 sati, Policijskoj stanici Velika Kladuša, obratio se P.N.rođen 1964.godine koji je prijavio da je u njegovo parkirano vozilo udarilo drugo vozilo s kojim je upravljao migrant te da se isti pokušao udaljiti sa lica mjesta, a kojeg je uspio zadržati, dok drugi migrant koji se s njim nalazio u vozilu, uspio se udaljiti u nepoznatom pravcu.

Na lice mjesta upućena je policijska patrola koja je zatekla prijavitelja i migranta M.A.rođen 1996.godine iz Sirije, a koji je smješten u prihvatnom centru „ Miral“. Isti je upravljao sa putničkim motornim vozilom kojeg je predhotno otuđio iz dvorišta porodične kuće vlasništvo G.D. rođen 1992.godine.

Uviđaj na licu mjesta i saobraćajne nezgode kao i lica mjesta otuđenja putničkog motornog vozila obavili su istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Velika Kladuša, i koji su nad licem iz Sirije zaveli kriminalističku istragu zbog postojanja osnova sumnje da je počini krivičn0 djelo „Krađa“.

Istražitelji OKP PS Velika Kladuša, vratili su otuđeno vozilo vlasniku te nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičn0g djela iz člana 286 KZ F BiH „ Krađa“ koje je počinio migrant iz Sirije te će protiv istog i nadležnom Općinskom sudu Velika Kladuša biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupa zbog prouzrokovane saobraćajne nezgode.

Također, policijski službenici nastavljaju daljnji rad na pronalasku i identifikaciji drugog migranta koji je učestvovao u navedenim događajima.IZVOR:CAZIN NET

radiotodorovo.com