Zadnji komentari

Krenulo je: Više od 20 ilegalnih migranata vraćeno u Hrvatsku zadnjih dana

Pin It

Više od dvadeset ilegalnih migranata uhvatila je slovenska policija u zadnja tri dana, od kojih je većina vraćena u Hrvatsku, dok je manji broj u Sloveniji zatražio međunarodnu zaštitu, prenijeli su u ponedjeljak slovenski mediji prema izvorima u policiji.

Od petka do ponedjeljka na području Kopra zbog nezakonitog prelaska granice u postupku se našlo osam osoba, među njima četiri Afganistanca i dva državljanina Kosova koje je prema Italiji vozio Pakistanac protiv kojega je pokrenut kazneni postupak.

Policija u Piranu je pak zatekla dva Iranca koji su zatražili azil, a u blizini Ilirske Bistrice migrant iz Alžira uspio je pobjeći policajcu dok je čekao na interbentno vozilo, pa je za njim organizirana potraga.

Sedam Alžiraca pronašla je, nakon što su ilegalno prešli rijeku Kupu, policija iz mjesta Črnomelj, te ih vratila hrvatskim kolegama, a isto se dogodilo i s dva ilegalna migranta s Kosova, nađena na vlaku pri zaustavljanju na graničnom prijelazu Dobova, kad su pokušali izbjeći graničnu kontrolu, sakrivši se se ispod vagona.

U prikolici teretnog vozila iz Srbije koje je u subotu dovezlo teret za slovensko poduzeće s područja Ilirske Bistrice, nađena su dva Pakistanca koja su zatražila međunarodnu zaštitu pa su upućeni u azilno prihvatilište u Mariboru.

priznajem.hr