Zadnji komentari

Njemačka ne uspijeva deportirati izbjeglice i migrante kojima nije odobren azil

Pin It

Broj propalih pokušaja protjerivanja osoba za koje ne postoji pravna osnova ostanka u Njemačkoj je naglo porastao. Većina protjerivanja propada zbog toga što osobe koje moraju napustiti Njemačku “više nije moguće locirati”.

“Broj neuspjelih pokušaja protjerivanja je dosegao broj uspješno provedenih protjerivanja“, rekao je jedan neimenovani izvor u ministarstvu unutarnjih poslova za dnevnik Bild.

Ukupno je od 2015. propalo 93.858 od planiranih 188.000 slučajeva protjerivanja.

Većina protjerivanja propada zbog toga što osobe koje moraju napustiti Njemačku “više nije moguće locirati”. Velik dio propada i zbog nedostatka odgovarajućih putnih dokumenata.

Političarka Liberalno-demokratske stranke (FDP) Linda Teutenberg, zadužena za unutarnjo-politička pitanja, traži donošenje zakona koji bi omogućili pritvaranje osoba kod kojih je planirano protjerivanje.

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer (Kršćansko-socijalna unija CSU) najavio je zakon koji bi omogućio pritvor za osobe koje slove kao opasne ili koje pokušavaju sakriti identitet, a koje su prisiljene napustiti zemlju. Zakon bi vlada trebala prihvatiti sredinom travnja.

Učinkovitije protjerivanje osoba kojima je odbijen zahtjev za azilom jedno je od središnjih predizbornih obećanja kancelarke Angele Merkel i njezine demokršćanske Unije CDU/CSU.

Protjerivanja između ostalog propadaju i zbog nesuradnje zemalja iz kojih osobe koje trebaju biti protjerane potječu. U tu svrhu Njemačka je posljednjih mjeseci sklopila ugovore o prihvaćanju s nekoliko, prije svega, afričkih zemalja.

kamenjar.com