Zadnji komentari

Mlinarić: Srpske laži i manipulacije

Pin It

U logoru su ispitivanja bila prava noćna mora. Uz salvu psovki i konstantno udaranje odvodili su nas od sobe do ispitivača. Ispitivali su nas oficiri KOS-a koje je najviše zanimalo kako je poginuo Blago Zadro, tko je došao na ideju da se iskopa rov u Hercegovačkoj ulici te nebuloze o tome koliko smo srpske dece poklali.

U logoru smo bili u potpunoj izolaciji i nismo imali nikakve informacije iz vanjskog svijeta. Takvo stanje omogućilo je ispitivačima da se služe manipulacijama i lažima. Pričali su nam o tome da se Hrvatska predala, tvrdeći da je Tuđman pobjegao u Austriju. Unatoč našem uvjerenju da su naši neprijatelji spremni na svaki oblik obmane, te lažne vijesti ostavljale su dubok trag. Ponekad smo, razmišljajući o padu Vukovara, strahovali da su možda već ušli i u Zagreb.

Iz logoraških dana vrlo dobro se sjećam ispitivača majora Medića, čije mi se ime urezalo u sjećanje. Nakon jednog ispitivanja, pogledao me i rekao da nikada neću napustiti logor te je dodao ako se, protiv svih očekivanja, oslobodim zatočeništva, bit će to na samome kraju.

Nažalost, te njegove riječi postale su surova stvarnost.