Penava: Prikupili smo potpise i pokrećemo postupak opoziva Andreja Plenkovića

Pin It

Ivan Penava: "Kad čujete poruku predsjednika IDS-a, vidite koliko smo mi  dva različita svijeta. To je bešćutnost pod krinkom ljudskosti. Mi  ispadnemo neandertalci, a on napredan" - Glas Istre

Ivan Penava, predsjednik DP-a, na konferenciji za medije obavijestio je javnost kako je DP uspio prikupiti dovoljan broj potpisa te kako su u saborsku proceduru uputili prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH:

''Cilj ove konferencije je obavijestiti vas da smo kao Domovinski pokret, u suradnji s ostalim oporbenim strankama, prikupili potpise i u proceduru uputili prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću. Kao razlozi koji se navode za opoziv samog premijera i propitivanje povjerenja koje ima su silne afere koje štete svim građanima, svima nama u Republici Hrvatskoj''.

''Te afere iz dana u dan u sve teži položaj dovode najranjivije, a prije svega umirovljenike, od kojih gotovo 300.000 ima mirovinu manju od 260 eura, ali nažalost, ugrožavaju i naše najmlađe generacije jer im zatvaraju perspektivu opstanka u Hrvatskoj, o čemu ne svjedoči samo popis stanovništva, nego posvemašnja destrukcija hrvatskog gospodarstva, koja se odražava u silnom broju zatvorenih firmi, silnim milijunima i milijardama pokradenog novca i silnom rasprodajom nacionalnih resursa''.

 ''Ovaj dokument je sročen na nekoliko stranica, a mogao ih je imati i 666, s obzirom na to koliko je dug popis inkriminirajućih radnji koje je Vlada, na čijem je čelu Andrej Plenković, počinila. Poruka koju kao stranka i kao oporba moramo poslati hrvatskom narodu je da ovo pod hitno treba promijeniti. Ne živimo u iluziji da raspolažemo većinom i da ćemo u Saboru kroz mjesec, mjesec i pol, kad se bude raspravljalo o ovome, uspjeti maknuti Andreja Plenkovića''. 

''Ali, iritirati savjest i svijest onih, još uvijek poštenih, HDZ-ovaca je nešto što moramo, ali jednako tako i koalicijskih partnera. Svi ti koji promišljaju malo šire i misle na opstanak Republike Hrvatske, mislimo da je vrijeme da ih trgnemo i da se oni trgnu!''.