Plenković dijeli naše novce Pupovcu na sve strane

Pin It

U mandatu premijera Andreja Plenkovića, odnosno u prethodnih pet godina, Srpskom narodnom vijeću (SNV) kao krovnom tijelu srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, usko povezanom s HDZ-ovim koalicijskim partnerom SDSS-om, financiranje iz državnog proračuna više se nego upeterostručilo

Plenković je široke ruke kada se radi o Pupovćevom SNV-u: Prihodi im u pet godina obilato rasli

Srpsko narodno vijeće, kojemu je na čelu Milorad Pupovac, prošlu je godinu zaključilo s obilatim iznosom novca na svome računu. Radi se o 47.538.249 kuna ili 6,3 milijuna eura, gotovo dvostruko više nego 2022.

U mandatu premijera Andreja Plenkovića, odnosno u prethodnih pet godina, Srpskom narodnom vijeću (SNV) kao krovnom tijelu srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, usko povezanom s HDZ-ovim koalicijskim partnerom SDSS-om, financiranje iz državnog proračuna više se nego upeterostručilo, piše Nacional.

Godine 2018. SNV je po službenim podacima primio 2,5 milijuna eura javnih sredstava, a taj iznos potom je sukcesivno rastao na 3,34 milijuna eura 2019. godine, zatim na 4,28 milijuna 2020., na osam milijuna eura 2021., da bi lani dosegao respektabilnih 13 milijuna eura.

Ove godine iznos još i veći

Radi se o ukupnim državnim davanjima SNV-u na temelju podataka iz Državne riznice, no treba reći da u ove iznose nisu uključena dodatna sredstva koja ova organizacija za provedbu projekata financiranih iz europskih fondova također prima iz državnog proračuna, odnosno od Ministarstva pravosuđa i Ministarstva rada.

Podaci Državne riznice o dosadašnjim isplatama iz državnog proračuna tijekom 2023. upućuju na dodatno povećanje: Vlada mu je dosad transferirala čak 15.328.287,41 euro.

direktno.hr