Peternel o migrantu koji tuži RH ESLJP-u: Sigurno se sam spontano dosjetio i napisao tužbu

Pin It

Peternel: Osobno sam doživio puno veće govore mržnje od Indexa nego što će  Plenković ikada; nemojmo biti mimozice

Sirijski migrant koji je potajno snimao hrvatsku graničnu policiju koja se navodno brutalno odnosila prema njegovim zemljacima, odlučio je RH prijaviti Europskom sudu za ljudska prava (ESLJP).

O ovoj priči i drugim sličnim događajima saznali su i svjetski mediji, te u skladu s tim izvještavali o ”brutalnosti” hrvatske granične policije. Hrvatski mediji su također patetično izvjestili cijelu stvar te u svemu prikazali migrante kao nedužne žrtve ”brutalne hrvatske policije”. Igor Peternel (Domovinski pokret) promatra ovaj problem na drugačiji način, što je i opisao u svojoj objavi na Facebook profilu.

Tko stoji iza prijave Europskom sudu za ljudska prava – Sirijac?!?

Koliko je moguće da bi se jedan sirijski migrant sam dosjetio cijelu stvar izrežirati i poslati Europskom sudu za ljudska prava, a prije toga i obavijestiti sve svjetske medije kako bi postigao krajnji cilj, a to je da Hrvatska policija u potpunosti izgubi svaku moć kod kontrole ulaska ilegalnih migranata u RH?

Igor Peternel (DP) je na svom Facebook profilu upozorio na opasnost jedne ovakve tužbe te na njezine posljedice za Republiku Hrvatsku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Posljedice prijave

”Sirijski izbjeglica koji je potajno snimio hrvatsku graničnu policiju tuži RH Europskom sudu za ljudska prava. Sasvim sigurno se sam spontano to dosjetio i napisao tužbu.

Dobije li, HR policija neće više “push- backovima” zaustavljati okupatore. Vjerojatno će se se morati od njih skrivati kako ih ne bi svojom pojavom uznemirili.

Globalistički suverenizam

To vam je globalistički suverenizam. Neki sud čiji dobro plaćeni birokrati migrante nikada u životu nisu ni sreli propisuje suverenoj državi kako (ne)će čuvati svoju granicu.

Čitav taj sumanuti svjetski poredak u raspadanju treba razjuriti. HITNO!!”, napisao je Igor Peternel.

CMC podržava teoriju o ”brutalnosti policije”

Centar za mirovne studije (CMC) već se 2019. godine očitovao o tome kako granična policija brutalno postupa s migrantima. Pučka pravobraniteljica Lora Vidović objavila je tada i anonimnu pritužbu službenika granične policije o sustavnim nezakonitim postupanjima koje provodi hrvatska policija.

CMC je ustvrdio tada da sustav “puca po šavovima”. Ustvrdili su da je u Hrvatskoj narušena vladavina prava te da se pravobraniteljici uskraćuje pristup podacima o postupanju prema migrantima. ”Zašto nasilne i ilegalne prakse nisu razlog za smjenu odgovornih dužnosnika i službenika”, pitaju se iz CMS.

Udrugu koja se danas pretežito bavi pitanjem prihvata migranata i otvaranjem granica za iste zastupao je Gordan Bosanac. CMS je stajao iza osnivanja Documente Vesne Teršelić i GOLJP-a Zorana Pusića, a financira ih Sorosova Zaklada za otvoreno društvo, Vlada RH, Ured za udruge, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, MZOS, Grad Zagreb, EU, UNHCR, Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Što je Sirijac ispričao

Sirijac je izvijestio da Hrvatska policija maltretira migrante. ”Oni ljudima lome kosti”, rekao je. Kazao je i kako je vidio trojicu muškaraca iz njegove skupine koji su izlazili iz šume s modricama lica, krvavih usta i noseva te slomljenih rebara. Guardian je bio prvi medij koji je objavio video koji je postao viralan.

Nadalje migrant je kazao da su ih policajci pretresli i oduzeli im stvari. Zatim da su ih dopratili do bijelog kombija i odvezli natrag do granice. Kad su se vrata kombija otvorila, vidjeli su skupinu naoružanih policajaca kako čekaju vani, tvrdi. Dali su im znak da se maknu i nisu rekli ni riječ. Bili su previše uplašeni da bi razgovarali. Sinulo im je da ih silom vraćaju u Bosnu. Povratak životu u tom blatnom polju bez ičega”, ispričao je Sirijac.

narod.hr