Davor Dretar, jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika, glas je brojnih obespravljenih Hrvata izmučenih lošim Plenkovićevim politikama

Pin It

Naš Davor Dretar je, prema službenim podacima, od početka jesenskog zasjedanja Sabora pa do kraja ove godine bio najaktivniji zastupnik III. izborne jedinice, a koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, i to s čak 106 izlaganja! Ujedno je bio i jedan od najaktivnijih saborskih zastupnika ukupno.

Dretar je tako po aktivnosti nadmašio Socijaldemokrata Željka Pavića koji je skupio samo 31 nastup za saborskom govornicom, a daleko za sobom ostavio je i Predraga Štromara (HNS), Žarka Tušeka (HDZ), Stjepana Kovača (HSS), Sinišu Jenkača (HDZ) i Sinišu Hajdaša Dončića (SDP). Niti blizu mu nije drugi najaktivniji zastupnik i novi ministar gospodarstva Damir Habijan (HDZ), koji je prikupio 81 govor.

Naš je Davor u Saboru upozoravao na brojne društvene i političke probleme, kako na nacionalnoj, tako i na razini svoje izborne jedinice. U svojim je govorima isticao problem korupcije, teške situacije u poljoprivredi i zdravstvu, probleme s migrantima, siromaštvo umirovljenika i demografsko pustošenje Hrvatske.   

Glas je mnogih građana te je glasno je i jasno upozoravao na nedostatak obrane od tuče, koja je ove godine više puta uništila usjeve i imanja brojnih poljoprivrednika, a svoje je govore posvećivao i onima za koje sustav i Plenkovićev ministar zdravstva Vili Beroš nisu marili – oboljelima od rijetkih bolesti. Upravo je zahvaljujući Dretaru i pomoći kolega i pritiska javnosti, kroz inicijative i konferencije za medije, na listu HZZO-a stavljen lijek za ahondroplaziju i cističnu fibrozu, a upozoravao je i na nedostatak lijekova za oboljele od epilepsije.

S ponosom možemo reći kako je naš Davor tijekom jesenskog zasjedanja Sabora bio glas mnogih obespravljenih i Plenkovićevim nemarom i lošim politikama izmučenih građana cijele Hrvatske! Bravo, Davore, na tebe bi se trebali ugledati svi Plenkovićevi saborski poslušnici – Hrvatska bi tada bila kudikamo ljepše mjesto za život, a građani daleko zadovoljniji!