Penava: Plenković maže oči javnosti demografskom strategijom, a izdaje radne dozvole strancima i u zemlju pušta ilegalne migrante

Pin It

Ivan Penava

Ne samo da gubimo svoje građane, i to rapidnom i nedopustivom brzinom, nego se s druge strane po pitanju ilegalnih migranata radi i na jako ubrzanoj izmjeni strukture stanovništva.

Ivan Penava, predsjednik DP-a, održao je konferenciju za medije na temu Vladinog Prijedloga strategije demografske revitalizacije RH: 

''Sve ove godine, pa i nakon popisa stanovništva iz 2021., kad su objavljeni podaci o gubitku 413.056 stanovnika u odnosnu na 2011., pa čak i ignorirajući podatak da su hrvatske županije najgore od 406 regija EU po depopulaciji ruralnih prostora, nisu bile okidač za Vladu RH da prihvati demografski slom kao politički problem broj jedan u Hrvatskoj, da okupi sve zdrave političke i stručne snage na toj temi da izvučemo Hrvatsku iz negativnih trendova, nego su koji dan pred izbore gurnuli za mazanje očiju javnosti Prijedlog strategije demografske revitalizacije''.

''Ovu problematiku treba nazvati pravim imenom - govorimo o demografskom slomu i propasti RH. Umjesto da smo se okrenuli dijaspori i olakšali joj povratak u Hrvatsku, umjesto da smo osmislili poticajne mjere za mlade obitelji i okupili danas u Saboru naše demografe i stručnjake, mi danas imamo ovdje državnu tajnicu, nemamo apsolutno nikoga iz Vlade i to govori kamo nas sve skupa vladajući vode''. 

''Podaci o najmanje rođene djece u protekloj godini apsolutno nisu problem ove Vlade, kao ni podatak o konstantnom padu broja učenika u školama. Iz aspekta ljubavi prema ovoj zemlji i hrvatskom narodu, pozivam vas da shvatite ozbiljnost ovoga trenutka, dok 'Možemo' s jedne strane i Plenković s druge strane inzistiraju na provođenju Istanbulske konvencije i rodne ideologije, i istodobno dok s jedne strane imamo ovakav gubitak stanovnika, a s druge strane imamo 200.000 radnih dozvola za strance, a o ilegalnim migrantima neću mi pričati''.

''Ne samo da gubimo svoje građane, i to rapidnom i nedopustivom brzinom, nego se s druge strane po pitanju ilegalnih migranata radi i na jako ubrzanoj izmjeni strukture stanovništva. To su teme koje su trebale dominirati i prije godinu dana, i prije dvije godine i za dvije godine, no nažalost, i politički i medijski mainstream u Hrvatskoj uglavnom je rukovođen globalističkim agendama, nerazumijevanjem toga što znači imati državu ili neželjenjem hrvatske države''.