Penava ima informacije iz HDZ-a: 'Pozdravili su se s Plenkovićem, ali mu to još nitko nije rekao'

Pin It

Penava: Plenković maže oči javnosti demografskom strategijom, a izdaje  radne dozvole strancima i u zemlju pušta ilegalne migrante - Hrvatski  Glasnik

 "Plenković je groznija kopija Ive Sanadera", rekao je, a zatim iznio vrlo ozbiljne informacije. "Neke kolege iz HDZ-a me i danas zovu da se ne obazirem na te izjave. Plenkoviću šaljem poruku, a to je da u HDZ-u traju ogorčene borbe za post Plenkovićevo doba. U niskom startu su mnogi pojedinici koje je predstavio kao nositelje izbornih jedinica, pozdravili su se s njim, ali mu to još nitko nije rekao", tvrdi Penava.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za medije u Saboru na kojoj je je komentirao izjave premijera Andreja Plenkovića da je glas za Domovinski pokret zapravo glas za SDP, odnosno da je DP doveo Zorana Milanovića na Pantovčak. Penava kaže, teze ih podsjećaju na Sanadera.

Ocjenjuje, ništa novo na sceni u Hrvatskoj. "Plenković je groznija kopija Ive Sanadera", rekao je, a zatim iznio vrlo ozbiljne informacije. "Neke kolege iz HDZ-a me i danas zovu da se ne obazirem na te izjave. Plenkoviću šaljem poruku, a to je da u HDZ-u traju ogorčene borbe za post Plenkovićevo doba. U niskom startu su mnogi pojedinici koje je predstavio kao nositelje izbornih jedinica, pozdravili su se s njim, ali mu to još nitko nije rekao", tvrdi Penava.

Kaže, takvih ima više i radi se o kandidatima za predstojeće izbore. Penava nadalje kaže da je skup na Markovu trgu bio u režiji premijera. "On se zahvaljujući tim porukama postavio kao jedini štit od povampirenih komunjara. Onda su poslali Šeksa da dalje plaši javnost zbog crvene utvare koja će doći, svatko u sebi treba razlučiti da je razlika između HDZ-a i Možemo. To vam je kao razlika između Pepsi i Coca Cole, samo ambalaža je različita. Koja je njihova razlika po pitanju migranata? Nula. Između podrške Pupovcu kada baca vijence na 17. studeni u Vukovaru? Nula", dodao je. 

Biračima je poručio da na političkoj sceni imamo lijevu grupaciju te onu desnu oko Stanimirovića, Pupovca i HDZ-a. "Odabir za svakoga tko o sebi promišlja da je nacionalno orijentiran je jednostavan. Glas za HDZ je glas za sporazum Z4, to je odabir između Stanimirovića i Ćipe Mlinarića. Ja dvojbe nemam ni sekunde, to je rasprava imamo li filmove o Blagi Zadri ili o Krajini koje se tiskaju u Kragujevcu. Koalicija Stanimirović – Pupovac – Plenković odvela nas je u Plan Z4", rekao je.

'Razgovaram s Karamarkom'

Novinari su ga zatim pitali postoji li šansa za koaliciju s HDZ-om. "S dijelovima HDZ-a koji su na suverenističkoj liniji možemo, s konjokradicama ne. Mislim da se ti dijelovi jasno razaznaju, a bit će sve prepoznatljiviji. Problem HDZ-a će riješiti HDZ-ovci, imaju nepogrešiv instinkt za obračun sa svojim liderima kada dođe trenutak, igre prijestolja su počele, pripreme za post Plenkovićevo doba je krenulo, pogledajte malo naslovnice tko komunicira ispred HDZ-a, sve će vam biti jasno", rekao je Penava.

Zatim je rekao bi li pristao na suradnju s HDZ-om Andreja Plenkovića. "Ne želim se vezati za ime Andreja, no mi imamo u fokusu promjenu u Hrvatskoj. Ako ćemo zaustaviti ilegalne migrante i deratificirati Istanbulsku konvenciju, svi osim Možemo i SDSS-a su nam prihvatljivi". 

Stigao žestok odgovor SDP-u, u pitanje se dovodi jedan potez: 'Pa znamo cijelu priču...'

Novinare je zanimalo pregovara li s Karamarkom. "Razgovaram s njim, razgovarao sam i prije. U političkom kontekstu otkriti karte s kim idemo još ne mogu. Ali nije tajna da vodimo razgovore s pojedincima s kojima dijelimo svjetonazor", rekao je te zaključio da se po pitanju suradnje s Mostom nisu pomaknuli s mrtve točke, prenosi Dnevno. 

direktno.hr