Vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić izlazi na izbore sa Domovinskim pokretom

Pin It

''Čast mi je i zadovoljstvo što hrvatskoj javnosti mogu predstaviti sporazum i dogovor s Predragom Peđom Mišićem, prijateljem i prije svega vukovarskim braniteljem, poznatim široj javnosti po herojstvu u obrani Vukovara, ali i mnogobrojnim humanitarnim akcijama za potrebite na cijelom području Republike Hrvatske. Jednako tako, poznat je u borbi i promociji za prava svih pravoslavnih vjernika'', rekao je Penava

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, simbolički kod kipa Nikole Tesle, potpisao je danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Hrvatski sabor 2024. u IX. Izbornoj jedinici s g. Predragom Peđom Mišićem, tako da se g. Mišić obvezao konstruktivno surađivati s Domovinskim pokretom prije i nakon izbora za Hrvatski sabor 2024. godine, dok je Domovinski pokret prihvatio dodijeliti treće mjesto na listi za Hrvatski sabor g. Mišiću u IX. Izbornoj jedinici. 

''Čast mi je i zadovoljstvo što hrvatskoj javnosti mogu predstaviti sporazum i dogovor s Predragom Peđom Mišićem, prijateljem i prije svega vukovarskim braniteljem, poznatim široj javnosti po herojstvu u obrani Vukovara, ali i mnogobrojnim humanitarnim akcijama za potrebite na cijelom području Republike Hrvatske. Jednako tako, poznat je u borbi i promociji za prava svih pravoslavnih vjernika'', rekao je Penava. 

Penava dodaje kako s Peđom Mišićem, kao hrvatskim braniteljem srpske nacionalnosti, Domovinski pokret pokazuje ono što cijelo vrijeme komunicira, a to je da jako drži do ljudskih vrijednosti i do manjina, uz uvjet po kojemu je Peđa posebno poznat, a to je ljubav prema domovini i davanje sebe za tu domovinu, o čemu je svjedočio u najtežim vremenima, ali i svaki dan kroz mnogobrojne akcije koje organizira.  

''Za razliku od onoga što čine Pupovac, Stanimirović i Plenković koji uzimaju novac svih nas za svoj račun, mi ovdje s g. Mišićem krećemo u jednome novom pravcu koji je suprotan tome. Skrb o potrebitima, skrb o domovini, davanje sebe za narod, za ljude i društvo to je jedna poruka koju smo komunicirali i dalje ćemo komunicirati“, poručio je Penava te zaključio kako će g. Mišić, sukladno dogovorima i razgovorima bit na trećem mjestu, kao nezavisna osoba na listi DP-a u IX. Izbornoj jedinici, ali i kao naš prijatelj s kojim Domovinski pokret dugi niz godina surađuje.

''Svoj odnos baziramo na tom prijateljstvu i mnogim zajedničkim projektima i akcijama. Sve je temeljeno na jednom povjerenju koje mi daje snagu da ćemo zajedno moći promijeniti Hrvatsku“, zaključio je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

''Ovim putem pozivam sve moje sunarodnjake da prepoznaju istinske vrijednosti Domovinskog rata jer je krajnje vrijeme da dovedemo Hrvatsku u one okvire koji joj pripadaju. Ispred nas je dug i mukotrpan rad. Pozvao bih i sve mlade, sve ljude koji su u potrebi, sve koji bi nam imali što reći da nam pomognu detektirati stvari koje su bitne za hrvatski narod i zajedničku nam domovinu. Treba razlučiti što je hitno i tim redoslijedom nastaviti djelovati kroz Domovinski pokret te danas-sutra u Vladi Republike Hrvatske“, rekao je Mišić nakon potpisivanja sporazuma o političkoj suradnji.