Kajkić otkrio kako srpski špijuni spavači operiraju po Hrvatskoj: ‘Kada krenu, loše nam se piše’

Pin It

Kajkić objavio popis četnika poginulih u napadima na Vukovar - Braniteljski  portal

Vukovarac Nikola Kajkić koji se svojedobno kao djelatnik MUP-a bio zadužen za istraživanje zločina na Ovčari, nedavno je gostovao na popularnom podcastu “Radio Mrežnica”, gdje je komentirao brojne zanimljivosti vezane uz političke i međunarodne napetosti u Hrvatskoj.

Voditeljica je Kajkiću, između ostalog, postavila i pitanje o srpskim špijunima: “Koliko srpskih špijuna ima u Hrvatskoj”, upitala je voditeljica, a Kajkić joj je odgovorio:

“Jako puno, sada ću vam reći”, započeo je Kajkić i nadovezao se: “U Vukovaru, u restoranu, Ja Šima Merčep i Rajko Šukara iz Trpinje, Srbin. I prijateljski ručamo i razmjenjujemo iskustva i tako dalje, izlazimo van i Rajko Šukara dolazi do mene i kaže dobio sam neku kaznu za brzu vožnju… Išao sam za Zagreb, snimio me i šta da sada radim?”, ispričao je Kajkić u podcastu.

‘Odao ga je dostavljač’

“Ja kažem gledaj, stavi prigovor, barem da ti smanji kaznu. Reci da imaš malu mirovinu i tako dalje. Suci hoće to prihvatiti, a i prvi ti je prekršaj. Stavi prigovor. Kaže on ‘dobro’. Nakon 14 dana čovjek ide u Novi Sad jer mu je kćerka tamo udana, na Bačkoj Palanci u stranu – BIA (Bezbedno Informativna Agencija. Odmah lisice i fotografije di priča i sjedi sa mnom. Znate tko je slikao? Dostavljač iz Negoslavaca koji je tada radio u jednom restoranu!”, rekao je Kajkić.

Ispričao je još jednu zanimljivu priču. Na pitanje voditeljice “gdje je BIA trenutno najmoćnija?”, misleći na teritorij Hrvatske, Kajkić je odgovorio: “Ja mislim u Hrvatskom Podunavlju. Od službe mislim da se najviše involvirala u MUP-u kroz građane Republike Hrvatske srpske nacionalnosti”, rekao je.

“E to me jako zanima”, uzvratila je voditeljica, a Kajkić je nastavio: “Oni čekaju da se dogodi nešto. Čekaju da se situacija u Ukrajini razvije i da Rusija krene korak naprijed, onda oni kreću… A onda nam se ne piše dobro.

“Hoćete reći da u sustavu ministarstva unutarnjih poslova ima…”, rekla je voditeljica, a Kajkić se ubacio: “Spavača. Da, BIA-inih spavača. Sto posto ih ima”, rekao je Kajkić, a voditeljica ga je upitala ima li ih na nekim visokim funkcijama.

“Ima. I kroz političku strukturu su se involvirali, kroz vlast SDSS-a i HDZ-a”, zaključio je Kajkić. U ostatku intervjua Kajkić je opisao kako smatra da “Ne postoji veće zlo u modernoj Hrvatskoj od HDZ-a i Pupovca”.

Objavio imena ubijenih četnika u Vukovaru

Podsjetimo, na svom Facebook profilu Kajkić je nedavno objavio i imena neprijateljskih vojnika koji su tijekom borbi poginuli na području Vukovara i okolice.

Kaže kako je do spiska došao prvenstveno iz beogradskog arhiva JNA u koji je ulazio putem kartice od Nataše Kandić. Neke je podatke, kaže, pronašao u vukovarskoj arhivi koja sadrži imena svih sudionika iz redova srpske vojske i milicije SAO Krajine, a osim osobnog imena i datuma rođenja, navedena su i mjesta stradavanja. Prikupljanjem se, otkriva nam, bavio više od godinu dana.

“Prvenstveno želim pokazati da nije toliko komplicirano napraviti registar neprijateljskih vojnika koji u Hrvatskoj i dan danas – ne postoji. Stalno se govori kako je to nemoguće ali, evo… Ja sam do sada objavio oko 500 imena poginulih, a mislim da ću ih objaviti barem tisuću. Među njima ima dobrovoljaca iz Vukovara, Srbije, Kosova, BiH, a ima i nešto pripadnika redovne JNA.”

dnevno.hr